İzmir'in Altındağ semtinde yaşayan ve demir doğrama ile kaynakçılık işiyle uğraşan Ahmet Akkuş (45) ve ev hanımı Ziynet Akkuş'un (43) kızı Cansu Akkuş, 8 yıl önce öğrenim gördüğü okulda bir arkadaşı ile çarpıştı ve sağ gözü görme yeteneğini kaybetti. Organ bağışı bekleyen Cansu Akkuş'a müjdeli haber, Uşak'tan geldi. Beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailesi tarafından yüzü dahil tüm organları bağışlanan Tevfik Yılmaz'ın korneası, ışık bekleyen Cansu Akkuş'a geçen 22 Mayıs'ta Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde nakledildi. Tedavilerinin tamamlanmasının ardından baba Ahmet ve anne Ziynet Akkuş ile Uşak'a gelen Cansu Akkuş, Tevfik Yılmaz'ın babası Mehmet ve annesi Emine Yılmaz'ı evinde ziyaret ederek teşekkür etti.

OĞLUMUN GÖZLERİNE BAKMAYA KIYAMAZDIM

Oğlu Tevfik'in gözlerini nazar değmesin diye öpmediğini ve zeytin gözlerine bakmalara kıyamadığını belirten anne Emine Yılmaz, Cansu'ya sarılarak gözyaşlarına boğuldu. "Allah kimseye evlat acısı göstermesin" diyen anne Emine Yılmaz duygularını şöyle dile getirdi:

"Allah'ım kimseye acı göstermesin, gösterirse de böyle bir mutluluğu göstersin. Oğlumun organları ile hayata yeniden tutunan evlatlarım yaşadığı sürece oğlum da yaşayacak. Oğlum Tevfik'in zeytin gözleri toprağın altına yakışmayacaktı. Dileğim organ bağışından sonra oğlumun zeytin gözlerini görmekti. Allah'ım onu bana nasip etti. Acısı ayrı ama mutluluğu bambaşka bir şey. Telefonumda 6 tane daha Tevfik oğlum kayıtlı. Oğlumun organlarını alan ve hayat bulanların telefonlarını oğlumun adıyla kaydettim. Telefonum çaldığında arayan evlatlarımın hepside Tevfik diye arıyor. Sürekli Tevfikler arıyor beni. Oğlum yaşarken, 'Anne ben İzmir'e gideceğim orada yaşayacağım' derdi. Bu nasıl bir tesadüftür ki bütün organları İzmir'de hastalara can verdi. Oğlumun organlarını alanlar mutlu ve huzurlu günlerde kullanasınlar. Hepsine helal olsun. Onlar yaşadığı sürece benim oğlum ölmeyecek. Allah kimseye organ eksikliği vermesin. Çare bekleyenler de bir an önce sağlığına kavuşsun istiyorum. Herkes organ bağışına güzel duygularla baksın.

'BİR AİLEM DAHA OLDU'

Tevfik Yılmaz'ın bağışlanan korneasının kendisine ışık olduğunu ifade eden Cansu Akkuş da şunları söyledi:

"Gözlerim doğuştan bu yana sorunluydu. 8 yıl önce okulda bir arkadaşımla çarpışmam sonucunda sağ gözümde aşırı görme bozukluğu başladı. 4 yıl önce gözbebeğimi kaybettim ve gözüme dolgu yapıldı. Umudumu yitirmişken, hiç tanımadığım birisi sayesinde yeniden hayat buldum. Bu anlatılmaz bir duygu. Üzüntüsü ve mutluluğu bambaşka, 'anlatılmaz yaşanır' dedikleri bu olsa gerek. Nakil olduktan sonra sağlığıma kavuştum. Şimdi bir ailem daha oldu. Rahmetli Tevfik'in anne ve babası da artık benim anne babam. Ben de onların bir evladıyım. Göz nakli nedeniyle bu yıl üniversite sınavlarına giremedim. Önümüzdeki yıl sınavlara girerek vergi uygulamaları ve muhasebe eğitimi almak istiyorum."

'BİR CAN VERDİK 6 EVLADIMIZ DAHA OLDU'

Baba Mehmet Yılmaz ise, "Bundan daha güzel bir mutluluk olamaz. Bir canımızı istemesek de verdik ama 6 evladımız daha oldu. Oğlum Tevfik'in gözünü taşıyan kızımız yanımızda ve çok mutluyuz. Cansu kızımız oğlumun gözü ile dünyayı görmeye başladı. Oğlumun kaybıyla yaşadığımız acı olayı yaşamayabilirdik ama, alnımıza yazılmış. Allah'ın takdiri. Oğlumun organları ile başkalarına umut olmaz çok güzel bir duygu, ne mutlu bize" dedi.



YK(AÖ/COŞ)