Güzelbahçe Limanı'ndaki balıkçılar, geçen cuma günü saat 07.00 sıralarında, kıyıda ceset görünce polise haber verdi. Ekiplerin araştırmasında, cesedin MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı, 2007 seçimlerinde milletvekili aday adayı olan 56 yaşındaki Nurettin Tanrıverdi'ye ait olduğu belirlendi. Menderes İlçesi'nde galvaniz fabrikası olan, inşaat işleriyle de uğraşan Tanrıverdi'nin, İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'nda yapılan otopsisinde, suda boğularak yaşamını yitirdiği belirlendi. İki çocuk sahibi Tanrıverdi'nin cenazesi, dün, MHP İzmir Milletvekili ve Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın da katılımıyla kılınan cenaze namazının ardından Narlıdere Mezarlığı'nda toprağa verildi.

OTOMOBİLİ REHİNLİ İDDİASI

Nurettin Tanrıverdi'nin ölümü, polis kayıtlarına intihar olarak geçse de olayın aydınlakılması için araştırmaların da devam ettiği belirtildi. Polis, düğümü çözmek için Tanrıverdi'nin otomobili ile cep telefonunu hem kentte hem de denizde yaptığı aramalara rağmen bulamadı.

Olay gecesi rüzgarın saatteki hızının 80 kilometreye yaklaşması nedeniyle suda uzun süre süreklendiği düşünülen Nurettin Tanrıverdi'nin, denize nereden girdiği de belirlenemedi. Muhasebecisinden çeklerin karşılıksız çıktığı haberini alınca morali bozulduğu öğrenilen işadamının, 35 AZ 9210 plakalı otomobilini denize sürdüğü olasılığıyla ilgili de yine fırtına nedeniyle yerin tam olarak belirlenemediğinden sonuç alınamadı.

Bu arada Tanrıverdi'nin, olay akşamı Seferihisar İlçesi'ndeki şantiyede çalışanlarıyla yaptığı toplantıya gittiği ve halen kayıp olan otomobilin üzerinde, haciz kararı bulunduğu ileri sürüldü. Bu nedenle otomobile polis kontrolleri sırasında el konulmuş olabileceği ihtimali de değerlendirildi, kayıtlarda böyle bir durum da saptanamadı. Polis, Nurettin Tanrıverdi'nin, otomobilini borçlu olduğu kişiye olay öncesinde teslim etmiş olabileceği varsayımı üzerine araştırma başlattı.

Ayrıca MHP'li işadamının, telefonu bulunamasa da son yaptığı görüşmelerin kayıtları GSM operatöründen istendi. Nurettin Tanrıverdi'yle iş ilişkisinde bulunanlar ile yakın çevresindeki kişilerin bilgisine başvuracak olan polisin soruşturmasının devam ettiği bildirildi.



TY(AÖ/SS)