AİLELERDEN KAN ÖRNEĞİ ALINDI


Adli Tıp Kurumu görevlileri ölen işçilerin isimlerini tek tek okudu. Cenazeler tanınmayacak halde olduğu için, cenazelere yakınlarından alınan kan örnekleriyle DNA testi yapılacak. Bunun için Adli Tıp Kurumu görevlileri ailelerin yanına giderek, kan örneği vermeleri gerektiğini de duyurdu. Ölen işçilerin kimlikleri şöyle açıklandı: Ege Pehlivan, Çetin Coşkun, Seyfettin Topal, Abdurraman Demir, Sevdin Özen, İsa Topal, Ahmet Yağal, Barış Kıyak, Hakim Ali Can, Fatih Acun ve Ahmet Keskin.


"HATIRLAMIYORUM"


Bu arada bazı işçilerin yakınları işçilerin bağlı olduğu firmadan kimsenin yanlarında olmamasına tepki gösterdi. Ölen Abdurrahman Demir adlı işçinin bir yakını Adli Tıp'tan çıktıktan sonra "Bize cenazeleri göstermediler. Kan aldılar bizden. Sonuçlar 10 saat sonra belli olacakmış" diye konuştu.


HİÇBİRŞEY HATIRLAMIYORUM


Bu arada yangın sırasında çadırda olduğu iddia edilen Kadir Eren adlı işçi de Adli Tıp Kurumu'na geldi. İşçi, gazetecilerin sorularına cevap vermekten kaçındı. Sorulan sorulara 'Bilmiyorum' diye cevap veren Eren olaya dair birşey hatırlamadığını belirtti. Olaydan bir gün önce çalışmaya başladığını söyleyen Eren, daha sonra gazetecilerin bulunduğu yerden uzaklaştı. Ailelerin Adli Tıp Kurumu önündeki bekleyişi ise sürüyor.


(BB)