Patnos ilçesinin Sütlüpınar Mahallesinde yaşayan 26 yaşındaki Nuriye ve 27 yaşındaki Emrah Taşdemir'in iki çocuğundan en küçüğü olan Muhammet, 28 Mayıs günü öğle saatlerinde esrarengiz şekilde kayboldu. Muhammet'i bulmak için yakınları ve ilçe halkı seferber oldu. Patnos Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan Emrah Taşdemir, "Bahçede oynarken oğlumun pantolonu kirlenmiş. Annesi üzerini değiştirmek için eve girmiş, dışarı çıktığında Muhammet'i görememiş. Muhammet, sanki yer yarıldı, içine girdi" demişti.

Muhammet'in kaybolduğu gün Patnos Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan bir ihbar üzerine polis Sütlüpınar Mallesinde Emrah Taşdemir'in ağabeyi Şakir Taşdemir'in ağır kokular çıkan bahçesindeki sobada inceleme yaptı. Yanan kemikler ve elde edilen bulgular Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Kemiklerin kaybolan Muhammet Taşdemir'e ait olduğu belirlendi ve bunun üzerine Şakir Taşdemir'in nikahlı eşi Aliye Taşdemir tutuklanarak Erciş Cezaevi'ne gönderdi.

"CİĞERİMİZ YANDI"

Oğlu Muhammet kaybolduktan sonra bulunması umuduyla Patnos'un tüm sokaklarını eşi Nuriye ile gezdiklerini anlatan Emrah Taşdemir, cinayet şüpheli olarak yakalanması üzerine şoke olduklarını söyledi. Şimdi 6 yaşındaki tek oğlu Ahmet'i gözlerinin önünden ayırmadıklarını anlatan Emrah Taşdemir, şöyle dedi:

"Patnos'un altını üstüne getirdik. Evleri, sokakları, her tarafı aradık. Aliye yengem arama yaptığımız 19 gün içinde evden bahçeye bile çıkmadı. Onun katil zanlısı olacağı hiç aklımıza gelmedi. Yavrumu canlı canlı yaktı. O yenge değil bir şeytan. Hapisten çıkarsa ben kendimi öldürürüm. Çünkü bizim ciğerimiz yandı, başkasının ciğeri yansın istemiyorum" diye konuştu.

"20 GÜN BİZE ROL YAPTI"

Cinayet suçlamasıyla tutuklanan 35 yaşındaki Aliye Taşdemir'le görücü usulü ile 3 Kasım 1993'te evlendiğini ve 19 yıldan beri yaşadığını ifade eden 36 yaşındaki Şakir Taşdemir, "Aliye benim resmi nikahlı eşimdi. 20 gün bize rol yaptı. Hiç şüphelenmedik. Nasıl böyle bir şey yapar? Biraderimle aynı şirkette çalışıyoruz. Dört erkek kardeşin evleri bir arada. Ortak bahçemiz var, soba oradaydı. Savcı beyle de görüştüm. Gereğinin yapılmasını istiyorum" dedi:

Tutuklanan eşi Aliye'nin evlendikten 2 yıl sonra sezaryenle doğum yaptığını ancak bebeğin öldüğünü söyleyen Şakir Taşdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sonra da çocuğumuz olmadığı için Erzurum ve büyük şehirlere giderek doktorlara baktırdım. Çocuğumuz olmayınca, 6 yıl önce beni oyuna getirdi ve evlendirdi. 72 kuzu borçlandım ve 5 bin lira başlık parası ödedim. Evlilik 1-2 sene sürdü. Kızım Zeynep dünyaya geldikten 6 ay sonra ayrıldık. Zeynep'e 5 yıldan bu yana eşim Aliye bakıyordu. Çocukları da çok seviyordu. Muhammet'e niçin ve nasıl yaptı hala anlamış değilim. Ben hala şoktayım."

SY(KS/ESM)