Boğaziçi Semti'nde oturan Kazım Taşmaz ile eşi İsmet Taşmaz'ın başlarına sert bir cisimle vurularak öldürülmüş bulunmasının ardından İzmir Emniyeti tarafından oluşturulan 30 kişilik polis ekibi, şüpheli gördüğü 800 kişiyi sorgulayıp parmak izini aldı. Evde yenen 13 tane zeytin çekirdiğinin 8'inde DNA'sı çıkan Yunus Gülmez'in tutuklanması ile şüpheli sıfatıyla parmak izi ile ifadesi alınan 800 kişi rahatladı. Cinayetin aydınlatılması için 960 saat gece gündüz çalışıp 8 bin kilometre yal kat eden 30 kişilik polis ekibi de cinayet şüphelisi torunun tutuklanmasının ardından maaş ikramiyesi aldı.

Ancak torun Yunus Gülmez'in 15 sonra 'delil yetersizliği'nden beraat etmesi, hem polisi hem de şüpheli olarak ifadesi alınan 800 kişiyi şaşırttı. Beraat kararının ardından polis, yeni tanık ve yeni deliller bulmak için çalışma başlattı. Aralarında yaşlı çiftin çocukları ve torunlarının da yeraldığı 800 kişinin yeniden ifadesine başvurulacağı öğrenildi.

İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin torun Yunus Gülmez hakkında verdiği beraat kararının temyizi için Yargıtay'a başvurduklarını belirten, Taşmaz çiftinin şikayetçi olan çocuklarının avukatı Ufuk Mansuroğlu, cinayetin çözülmesi için yeni bir savcının görevlendirileceğini, polisin de daha önce şüpheli sıfatıyla parmak izi ile ifadesini aldığı 800 kişiyi yeniden sorgulamaya başlayacağını söyledi.

Avukat Ufuk Mansuroğlu, "Yunus Gülmez poliste verdiği ifadede dedesi ile nenesinin evine hiç gitmediğini söylemişti. Evde bulunan 13 zeytin çekirdeğinin 8'indeki DNA'nın kendisine ait olduğu ortaya çıkınca ifadesini değiştirip, eve gittiğini, ninesi ile dedesiyle birlikte kahvaltı yaptıklarını, korktuğu için ifadesinde bunu söyleyemediğini belirtti. Ayrıca çıkardığımız telefon ve baz istasyonları dökümlerinde olay tarihinde Yunus Gülmez'in telefonunun, cinayet yerine en yakın olan baz istasyonunda veri aldığı bilirkişi raporu ile tespitlidir. Tüm bu gerekçeler nedeniyle Yunus Gülmez zanlı olarak tutuklandı, suçu kabul etmedi. Sorgu sırasında cinayet tarihini kimse bilmezken, Yunus Gülmez söylemiştir. Bu bir tesadüf değildir. Tüm bu resmi delil ve tanık beyanlarına rağmen mahkeme heyeti beraat kararı verdi. Mahkeme heyetinin birinci derece zanlı olarak gördüğü ve tutuklu yargılandığı sanıkla ilgili bir anda beraat vermesi şok yarattı. Ben bir hukukçu olarak bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Yargıtay'ın bu kararı bozacağına inanıyoruz. Bize göre en büyük zanlı Yunus Gülmez'dir. Şimdi cinayetin yeniden araştırılması için yeni bir savcı görevlendirilecek. Polis beraat kararı verildiği gün yeniden dosyayı ele alıp çalışma başlattı" dedi.

Polis, şimdi yaşlı çiftin öldürülmesiyle ilgili dosyayı tekrar ele alıp, katili bulmak için yeniden araştırmaya başladı.