Tonya Merkez Ulu Cami'nde öğle namazı sonrasındaki gıyabi cenaze namazını ilçe Müftüsü Abdurrahman Şahin kıldırdı. Namaza ilçe Kaymakamı Şenol Turan, Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Trabzon Bölge Adliyesi Başsavcısı Alaattin Soylu, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul, Trabzon Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Turan Ahmet Taşkaya, Bölge İdaresi Başkanı Turan Aslan ve Tonya Cumhuriyet Başsavcısı Alper Arıtan ile daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. 

Daha sonra Hükümet Konağı önünde anma töreni yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında konuşan Tonya Cumhuriyet Başsavcısı Alper Arıtan, Hakan Kılıçı'ın 30 Ocak 2007 ile 22 Eylül 2010 tarihleri arasında ilçede Cumhuriyet Savcılığı yaptığını hatırlatarak çok üzgün olduğunu söyledi.

Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt da merhum savcı Kılıç için, "Gök kubbede hoş seda bırakmış bir yargı mensubudur" ifadesini kullandı. 

Kaymakam Şenol Turan’ın konuşmasıyla sona eren tören, Belediye Kültür Merkezi'nde,  savcı Hakan Kılıç’ın Tonya anılarını sunulduğu slayt gösterisi ile sona erdi.



OŞ(TM/COŞ)