Tepecik Beldesi - Aydın hattında minibüs işletmeciliği yapan 3 çocuk babası Hatip Y., dün saat 07.00 sıralarında Hürriyet Mahallesi, Havaalanı Bulvarı'ndaki evinde, 1'i kalbine, 2'si de sırtına olmak üzere 3 bıçak darbesiyle yaralandı. Feryatları koşan komşularının çağırdığı ambulansla Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Hatip Y., kurtarılamadı.

Jandarma olayın ardından Hatip Y.'nin 10 gün önce doğum yapan eşi M.Y.'yi gözaltına aldı. Jandarmadaki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen M..Y., "Eşinin, `Müjde, yardım et, beni kurtar' dediğini duydum. Alt kata indiğimde kanlar içinde yattığını gördüm. Evin ve balkonun kapıları açıktı. Ben sadece ona yardım etmeye çalıştım. Ona doyamadım. Suçsuzum" dedi. M.Y., eli ve elbiselerindeki kanın ise eşine yarım etmek isterken olduğunu ileri sürdü. M.Y., jandarmadaki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

M.Y.'nin babası Benan G. ise kucağında 10 gün önce dünyaya gelen torunu ile kızını soğuk havaya rağmen adliyeye kapısında bekledi.

"KIZIM ÖLDÜRMÜŞ OLAMAZ"

Benan G., kızının suçsuz olduğuna inandığını belirterek, "Hatip ve M., 8 yıl önce birbirlerini çok sevdikleri için kaçarak evlendi. Bugüne kadar en ufak bir tartışmalarını duymadık. Hatip, 105 kilo 2.2 metre boyunda biriydi. 1,65 metre boyundaki kızımın bunu yapabileceğini sanmıyoruz. Tek bildiğimiz Hatip'in M.'ye çok borcu olduğunu söylediği" dedi.

"AĞABEYİ YENGESİNİ SUÇLADI"

Cinayete kurban giden Hatip Y.'nin ağabeyi 40 yaşındaki Hakan Y., babalarını da bir ay önce kaybettiklerini belirterek, "5 kardeşim de benim gibi minibüsçü. Rahmetli babam, kardeşlerim Tarık ile Hatip'e minibüs hatlarından birini bırakmıştı. 2 yıl dönüşümlü olarak işleteceklerdi. Ancak, Hatip'in eşi bunu istemiyordu. 300 bin lira değerindeki bu hatta sahip olmak için cinayeti işlemiş olabilir" iddiasında bulundu.