Konya'da öldürülen öğretmen Gülşah Aktürk ile ilgili mili eğitimden sorumlu Van Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, hakkındaki iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu. Coşkun, şikayet dilekçesi ile ilgili kendisi hakkında yazılanların doğruyu yansıtmadığını söyleyip, kimseye kötülük yapmadığını, iyilik yapmaya çalıştığını anlattı.

Cinayet sonucu hayatını kaybeden öğretmenin kendisine geldiğini, sıkıntısını anlattığını belirten Zafer Coşkun şöyle konuştu: "Yaşanan bu olaydan dolayı büyük üzüntü yaşıyorum. Gülşah öğretmen bu konuyu anlatmak üzere bana geldi, üzülüyordu. Konuyu bana anlatınca amir olarak önce hoca hanımı teselli etmeye çalıştım. Yazaldığı gibi ifadeler kullanmadım. Rahatlamasını sağlamak için söylenmesi gereken neyse bende onları söyledim. Bu gibi konuları kafasına takmamasını, canını sıkmaması gerektiğini anlatarak teselli verdim. Bu tip insanlardan uzak durması gerektiğini de söyledim. Ama kesinlikle canını sıkacak, kıracak, rencide edecek hiç bir şey söylemedim" dedi.

Coşkun, idari olarak yapılması gereken neyse onu yerine getirdiklerini, izin verdiklerini, başka bir kente tayinin çıkarılması konusunun ise kendisinin değil, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapabileceği bir işlem olduğunu belirtti. Zafer Coşkun, öğretmenin ailesi ile telefonla konuştuğunu belirtip "Görev ihmali yok. vicdani, insani olarak elimden geleni yapmaya çalıştım. Kültür müdürlüğünü arayarak, rahmetli hocanın durumunu onlara da anlattım. Birileri çamur atmaya çalışıyor. Ailesi yaşanan olaylardan dolayı büyük üzüntü duyduklarını ifade ettiler. Ben iyilikten başka bir şey yapmadım" diye konuştu. DHA (FE/RT)