Doğubayazıt Cumhuriyet Savcısı, evli ve bir çocuk babası 30 yaşındaki Hakan Kılıç, 5 Şubat 2012 tarihinde alışveriş için gittiği İsmail Beşikci Caddesi'nde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Olayın ardından Ağrı Emniyet Müdürlüğü özel ekip kurdu. Özel ekibin yaptığı çalışma sonucu saldırıyla ilgili gözaltına alınan 11 kişiden 5'i dün tutuklandı. 3 kişi tutuksuz yargılanmak üzeren serbest bırakıldı, 3 kişinin sorgusu ise sürüyor. Cinayet zanlısı B.B. ise aranıyor.

Öldürülen Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'ın memleketleri Konya'nın Ereğli İlçesi'nde oturan babası Behçet Kılıç, saldırganların 5'inin tutuklandığını televizyonlarda çıkan haberlerden duyduğunu, konuyla ilgili kendisine bilgi verilmediğini kaydetti. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in saldırının ardından yaptığı açıklamaları hatırlatan Kılıç, şunları söyledi:

''Sayın İçişleri Bakanımızın bu konuda üzeleceğini sanıyorum. Çünkü ilk günkü açıklamasında bir psikopatın saldırısı ve münferit olay diye geçiştirmişti. O günden sonra bana çevredekiler 'özel bir meselesi mi vardı? diye soruyorlardı. Ben de  'marketten tavuk çalmış ta onun için vurmuşlar' diye söylüyordum. İçişleri Bakanının o şekilde konuşması bizleri çok üzdü. Biz sahipsiz kaldık. Ne bilgi verildi. Ne de arandık. Sadace buradaki adliyede çalışanlar, bir kaç kez başsağlığına geldi. Başka türlü gelen olmadı, yardım da görmedim.''

SALDIRI ÖRGÜT İŞİ

Saldırının planlı ve örgüt işi olduğunu öne süren Behçet Kılıç, ''Olayı gerçekleştiren kişinin resmi yollarla İran'dan giriş yaptığı, ardından gayri resmi olarak İran'a gittiği söylenmişti. İçişleri Bakanı'nın açıkladığı gibi bu işin psikopat ve münferit bir iş olduğunu sanmıyorum. Örgüt işi ve planlı yapıldı. Zaten oranın Cumhuriyet Başsavcısı da, Adalet Bakanı'na söylemiş. Hükümetle tamamen tersini düşünüyorum. Bu iş örgüt işidir, planlı yapılmıştır. Bu çocuğumu geri getirmez. Ama olayın aydınlatılmasını istiyorum'' diye konuştu.



AA(İA/AAA)