Florya’da Kaşıbeyaz restoranda dün akşam saatlerinde 18.00 sıralarında meydana gelen olayda aynı masada yemek yiyen üç ortaktan Enver Erdoğan, bir anda silahını çekerek arkadaşlarına kurşun yağdırdı. Olay sırasında Cüneyt Bulum hayatını kaybederken Ayhan Soylu ağır yaralandı. Çevredekilerin korkulu bakışları altında daha sonra ruhsatsız silahını başına dayayan Enver Erdoğan tetiğe dokundu. Enver Erdoğan’ın hemen yanında bulunan şoförü A.K.’nin müdahelesi ile şakağından vurularak ağır yaralandı.


OLAYIN SEBEBİ 3 MİLYON LİRALIK BANKA KREDİSİ


Polis olayla ilgili başlattığı soruşturmada olayın sebebini ortaya çıkardı. Yapılan çalışmalarda geçtiğimiz Nisan ayında Enver Erdoğan, Cüneyt Bulum, Ayhan Soylu’nun yanlarına iki arkadaşlarını da alarak 5 ortaklı etiket ve plastik işi yapmak için bir şirket kurdu. Şirketin sermayesini, İkitelli’de bulunan matbaasının adına kredi çeken Enver Erdoğan sağladı. İşadamı Enver Erdoğan’ın bankadan çektiği 3 milyon lira ile firma işe başladı. Ancak bir süre sonra muhasebe kayıtlarını inceleyen Enver Erdoğan, sermaye olarak verdiği paranın bir kısmının Cüneyt Bulum ve Ayhan Soylu’nun şahsi hesaplarına aktarıldığını tespit etti. Bunun üzerine şirket ortakları bir toplantı yaptı. Toplantıda iddiaları kabul eden Cüneyt Bulum ile Ayhan Soylu, aldıkları paraya karşılık 1 milyon 400 bin liralık senet imzaladılar. Bu anlaşmayla ortaklar arasında başlayan sulh döneminin dün akşama kadar devam ettiği görüldü.


AĞABEYİNE VE EŞİNE ÖLDÜRMEDEN ÖNCE MESAJ ATMIŞ


Polis soruşturması sırasında saat 14.00 sıralarında restorana gelen ortakların olayın olduğu saate kadar hararetli bir şekilde tartıştıkları öğrenildi. Enver Erdoğan’ın olayı gerçekleştirmeden yarım saat önce ağabeyi ve eşine mesaj atarak “Çocuklarıma iyi bakın.” diyerek adeta veda ettiği öğrenildi. Bu mesajlar üzerine eşinin Enver Erdoğan’ı aradığı ulaşamayınca dışarıda bekleyen şoförüne telefon ederek onun yanına gitmesini istedi. Şoför M.A.’nın kendi telefonunu götürerek Enver Erdoğan’a vererek oğluyla görüşmesini sağladığı tespit edildi.


OLAYDAN BİR DAKİKA ÖNCE OĞLUYLA KONUŞMUŞ




Oğluyla sıkıntılı bir şekilde birkaç dakika görüşen ve son olarak “Merak etme bir saate kadar yanında olacağım” diyen Enver Erdoğan’ın daha sonra cep telefonunu şoförüne vererek kendisini dışarıda beklemesini istediği belirtildi. Şoförün kapıya yönelerek birkaç adım atmasının ardından silahın birkaç kez patladığı bunun üzerine geri dönen şoför M.A.’nın intihar etmek üzere olan Enver Erdoğan’ın eline müdahele ettiği belirlendi. Bu müdahale sırasında Enver Erdoğan’ın elinin aşağı inmesiyle şakağından giren merminin diğer yanağından çıktığı, beyninin büyük hasar almadığı öğrenildi.


CİNAYET KAMERALAR TARAFINDAN SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLENDİ


Öte yandan işyeri güvenlik kameralarını inceleyen dedektifler cinayetin saniye saniye kaydedildiğini gördüler. Olay sırasında tartışma sırasında masada bir anda sinirlenerek ayağa fırlayan Cüneyt Bulum’un ilk kurşunu yediği belirlendi. Oturduğu yerde silahını çekerek Cüneyt Bulum’u vuran Enver Erdoğan’ın daha sonra ayağa kalkarak diğer ortağı Ayhan Soylu’ya ateş ettiği tespit edildi. Görüntülerde hemen arkasından silahı başına dayayan Enver Erdoğan’a şoförünün müdahale etmesine rağmen kanlar içinde yere düştüğü görüldü. Olay sırasında restoranda büyük panik yaşandığı diğer müşterilerin koşarak lokantayı boşattıkları görüldü.


AA (MK)