Merkez Yıldırım İlçesi Millet Mahallesi’nde geçen nisan ayında armut bahçesinde piknik yapanlar, yakılmış bir ceset görünce durumu polise bildirdi. İinceleme yapan ekipler, ölen kişinin inşaat ustası Kılıç Kaygusuz olduğunu belirledi. Soruşturmayı genişleten polis, yaptıkları araştırmada Kılıç Kaygusuz'un, ailece görüştüğü ve uzaktan akrabası olan 3 çocuk annesi Vildan Kurnaz ile ilişkisi olduğunu, adına aldığı telefon kartını ise kullanması için sevgilisine verdiğini tespit etti.

Vildan Kurnaz'a ait evde yapılan incelemede, banyodaki fayansların arasında kan izleri tesbit edildi. Gözaltına alınan Kurnaz, suçunu itiraf etti. Vildan Kurnaz öldürdükten sonra kokmaması için tuzlayıp 1 gün evinin banyosunda sakladığı cesedi daha sonra yakmak için armut bahçesine getirdiğini, cinayeti olay tarihinde yaşı küçük olan oğlu Mustafa Kurnaz ile işlediğini, yaşı küçük olan diğer oğlu O.K. ve kuzeni Adem Tatlısu'nun ise kendilerine yardım ettiğini açıkladı.

Mahkemeye çsevk edilen sanıklardan Vildan Kurnaz ve oğlu Mustafa Kurnaz tutuklanırken diğer sanıklar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Tasarlayarak adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istenen Vildan Kurnaz ile hakkında 'Adam Öldürmek Suçundan' ömür boyu hapis cezası istenen M. Kurnaz ile 'Suç delilerini yok ettikleri' öne sürülen tutuksuz iki sanığın yargılanmasına devam edildi.

İki kardeşin yaşlarının küçük olması nedeniyle gizli yapılan duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, anne Vildan Kurnaz'ın 24, oğlu Mustafa Kurnaz'ın 21,  tutuksuz sanıklardan O.K. ile Adem Tatlısu hakkında 2.5 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi.

"OĞLUMUN HABERİ YOKTU"

Savcının esas hakkındaki görüşünü açıklaması ardından söz alan Vildan Kurnaz, "Kurtulmak için onu öldürmek zorunda kaldım. Oğlumun hiç bir şeyden haberi yoktu. Odasında uyuyordu" derken, Mustafa Kurnaz ise, "Benim hiç bir suçum yok. Olayda polisi aramak istedim. Ancak 'Annemi ihbar edemediğim' için arayamadım" diye savunma yaptı. Mahkeme heyeti karar verilmek üzere duruşmayı erteledi.



SB(FK/İD)