Merkez Karatay İlçesi Saraçoğlu Mahallesi Mavigöz Sokaktaki boş su kanalında, 24 Haziran Pazar günü bir çoban tarafından çuval içinde erkek cesedi bulundu. Üzerinden kimlik çıkmayan ceset, otopsi yapılmak üzere Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan otopside cesedin av tüfeğiyle vurularak öldürüldüğü saptandı.

PARMAK İZİNDEN CESEDİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları araştırmada cesedin parmak izinden daha önceden poliste hırsızlık ve adam yaralama gibi çeşitli suçlardan kaydı bulunan ve Yeni Mahalle'de oturan işsiz Ahmet Ağırkaya olduğunu saptadı. Bunun üzerine Ağırkaya'nın çevresinde araştırma yapan polis, Ağırkaya'nın daha önceden kavga ettiği 20 kişiyi tesbit etti. 20 kişinin ifadesine başvuran polis bu sırada Ağırkaya'nın aynı mahallede oturan bekar 1 çocuk annesi Şerife Yeniçelik ile yaklaşık 2 ay önce kavga etmesi sonucu poliste başvuruları olduğunu belirledi. Yeniçelik'i takibe alan polis, cesedin bulunmasından 3 gün sonra, yüz metre uzaktaki başka bir eve taşıdığını, ancak boşalttığı evi boyadığını saptadı. Bunun üzerine Yeniçelik, geçen pazartesi günü akşam gözaltına alındı. 

'İLİŞKİYE GİRMEK İSTEDİ VURDUM' 

Bugüne kadar resmi bir evlilik yapmadığı belirlenen Şerife Yeniçelik, ilk olarak suçlamaları kabul etmedi. Ardından suçunu itiraf edip, Ağırkaya ile sevgili olduklarını söyledi.  Olayın 21 Haziran günü gecesi yaşandığını anlatan Yeniçelik'in polise verdiği ilk ifadesinde, ''Ahmet o gün evime geldi. Birlikte alkol aldık. Daha sonra benimle cinsel ilişkiye girmek istediğini söyleyerek soyunmaya başladı. Ben de ilişkiye girmek istemediğimi söylememe rağmen, ısrar etmeye başlayınca av tüfeğiyle ateş ettim. Kanlar içinde yere yığıldı. Öldüğünü anlayınca kız kardeşim Y.Y. ile komşum M.S.'ye cesedi bir yere götürüp atmak için yardım istedim. İkisi de kabul etmedi. Kızım da evde yoktu. Bir kaç gün eve gelmemişti zaten. İki cesetle iki gün aynı evde kaldım'' dediği öğrenildi.

DİĞER SEVGİLİSİYLE CEDESİ SU KANALINA ATTI

Cesetle aynı evde kaldıktan sonra diğer sevgilisi 69 yaşındaki Mustafa C.'ye durumu anlattığını belirten Yeniçelik'in, ''Mustafa C.'ye haber verdim. Onun üç tekerlekli motosikleti vardı. Onunla birlikte, çuvala koyduğum cesedi gece yarısı götürüp boş su kanalına attık'' dedi. 

Şerife Yeniçelik'in suçunu itiraf etmesinin ardından cesedi taşımasında yardımcı olan sevgilisi Mustafa C., ile olayı bildiği halde gizleyen  kız kardeşi 33 yaşındaki Y.Y. ve 52 yaşındaki  komşusu M.S., gözaltına alındı. Şüpheliler yapılan sorgulamanın ardından sağlık kontrolü için Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Sağlık kontrolü girişinde Şerife Yeniçelik, kendisini görüntüleyen gazetecileri, ''Ne çekiyorsunuz?'' dedi.  Komşusu M.S. de, ''Sen adamı öldür. Sonra da ne çekiyorsunuz? de'' dedi. Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından bugün adliyeye sevk edildi.



HD(İA/AAA)