Olay, geçen 16 Ekim Salı günü merkez Selçuklu İlçesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi'ndeki bir alkollü restoranda meydana geldi. Aşırı alkollü olan Erdinç Aktaş, restorantta çalışan ve aralarında amcasının oğlu Göhkan Aktaş ve eniştesi Hasan Altuğ'un da bulunduğu 4 kişiyi bodrum katına indirip duvar kenarına dizdikten sonra ''Çalışırken bir daha alkol almayacaksınız'' diyerek 7.65 çapındaki tabancayla rastgele ateş açtı. Açılan ateş sonucu Hasan Altuğ, omzundan, Gökhan Aktaş da sağ gözünden yaralandı. İki yaralı diğer çalışma arkadaşları tarafından yakınlarındaki özel bir hastaneye götürüldü. Hasan Altuğ, tedavi olmayı reddederek, kaçtı. Durumu ağır olan Aktaş da yapılan ilk tedavisinin ardından başka bir özel hastaneye kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Aktaş, 1 gün sonra kurtarılamadı.

Silahla ateş açıldığı ihbarını alan polis, işyerine gittiğinde karşılarına çıkan restoran çalışanları, ''Bizim burada ateş edilmedi. Biraz ilerdeki MEDAŞ civarından ses geldi'' dedi. Durumdan şüphelenen polis işyerini kontrol ettiğinde bodrum katında kan izlerine rastladı. Polis olayla ilgili çalışmasını sürdürürken Hasan Altuğ, teslim oldu.

Olayın kaza sonucu olduğunu belirten Altuğ ilk ifadesinde, ''Tabancamı temizliyordum. Birden ateş aldı. Omzumdan çıkan mermi arkamda bulan Gökhan'ın gözüne isabet etti. Tamamen kaza sonucu olay gerçekleşti'' dedi.

Polis, Gökhan Aktaş'ın öldüğünü söylemesi üzerine Hasan Altuğ, olayı Erdinç Aktaş'ın gerçekleştirdiğini iddia etti. Aşırı alkollü olan Aktaş'ın, restoranda çalışanları bodrum katında duvarın kenarına dizdiğini öne süren Altuğ, ''Bize bir daha işyerinde alkol almamamız konusunda uyarıda bulunup, tabancayla ateş etti. Ben omzumdan yaralandım. Gökhan da gözünden'' dedi.

Altuğ, restoran müdürü Ali Biçer ve diğer çalışanlardan Şaban Civelek'in kendisini boş bir araziye götürerek, suçu üstlenmesini istediklerini savunurken, "Cezaevinde bana bakacaklarını belirttiler. Elimde barut izi bulunması içinde sağa sola ateş ettirdiler'' diye konuştu.

Polis, olayla bağlantısı olduğu şüphesiyle çalışanlardan 34 yaşındaki Ali Biçer ve 32 yaşındaki Şaban Civelek'i de gözaltına aldı. Olaydan sonra kaçan ve cinayeti işlediği öne sürülen Erdinç Aktaş da, dün akşam saatlerinde Ankara'nın Polatlı İlçesi'nde saklandığı teyzesinin kızının evinde polis tarafından gözaltına alındı.

KUZENİNİN CENAZESİNE KATILMIŞ

Suçunu itiraf eden Erdinç Aktaş'ın ifadesinde işyerinde alkol almaları için uyarıda bulunduktan sonra alkolünde etkisiyle korkutma amacıyla rastgele ateş açtığını söyledi.  Erdinç Aktaş'ın, kuzeni Gökhan Aktaş'ın cenaze törenine de katıldığı belirtildi.

Polisin, olayla ilgili bağlantıyı 4 kişiyi daha ararken Hasan Altuğ'un elinde barut izi bulunması için ateş ettirildiğini öne sürdüğü yerde 1 boş mermi kovanı buldu. Erdinç Aktaş, Hasan Altuğ, Ali B. ve Şaban Civelek bugün adliyeye sevk edildi.



ÖÇ(İA/İD)