27 Şubat 2005'de kaldığı Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Hoşgör Erkek Yetiştirme Yurdu yakınlarında uğradığı bıçaklı saldırının ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Bayram Peşman'ın öldürülmesiyle ilgili bir ihbarı değerlendiren polis, cinayeti çözmek için özel bir ekip oluşturdu. Ekip, olay hakkında bilgisi olduğu düşünülen ve Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman'da yaşayan 112 kişinin ifadesine başvurdu. İhbarcı, polise, öldürülen Bayram Peşman'ın olay günü başında olan şapkayı kullanan kişinin ismini vermesi üzerine cinayet şüphelilerinin kimliğine ulaşıldı. Söz konusu olayda, Bayram Peşman'ı şişle göğsünden yaralayarak öldürdüğü belirlenen şüphelilerden 27 yaşındaki Adem Çelik'in, 2 Şubat 2012'de Gaziantep'te Neslihan Polatbilek'in başının taşla ezilerek öldürülmesi olayının şüphelisi olduğu belirlendi.

TECAVÜZE DİRENİNCE ÖLDÜRMÜŞTÜ

Adem Çelik'in Adliye binasına sabıka kaydı almak için gelen Polatbilek'i, kendini 'Sosyal İşler Müdürlüğü'nde memur' olarak tanıtarak iş bulma vaadiyle kandırdığı, Mücahitler Mahallesi Kıbrıs Caddesi'nde bulunan bir köprüye götürdüğü ve tecavüz etmek istediği, buna karşı koyması üzerine de Polatbilek'in başını taşla ezerek öldürdüğü öğrenildi. Adem Çelik'in bu cinayetin bir gün öncesinde de 'dolandırıcılık' suçundan hükümlü bulunduğu Gaziantep Açık Cezaevi'nden firar ettiği, Polatbilek'i öldürdükten sonra yeniden yakalandığı açıklandı.

Cinayetin diğer şüphelisi Mehmet D.'nin de başka bir suçtan Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi'ndeki E Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunduğu belirtildi.