Alanya’da restoranda garson olarak çalışan 35 yaşındaki Niyazi Uygun, 28 Aralık 2011’de Gazipaşa İlçesi’ndeki evine gitmek için 07 NCV 28 plakalı motosikletiyle yola çıktı. Uygun, saat 03.00 sıralarında Alanya-Gazipaşa Karayolu’nun 10’uncu kilometresinde pompalı tüfekle vurularak öldürüldü. Niyazi Uygun’un eve gelmemesi üzerine eşi Ayşe Uygun, saat 04.30 sıralarında Alanya’daki yakınlarına haber verdi. Yol boyunca Uygun’u arayanlar, Aydap mevkiinde cesedini buldu. Jandarma ekipleri, yaptıkları incelemede Uygun’a av tüfeğiyle 2 el ateş edildiğini tespit etti.

Cinayet ile ilgili soruşturma başlatan jandarma, olayın meydana geldiği bölgedeki baz istasyonuna kaydı düşen bin cep telefonu sinyalini inceledi. Jandarma, önce cinayetin işlendiği alandaki telefonların kimler tarafından kullanıldığını tespit etti. Ardından telefon sinyali tespit edilen 2 şüphelinin yaptıkları konuşmalarda cinayete ilişkin pişmanlıklarını paylaştıklarını belirledi. Delillerin toplanmasının ardından harekete jandarma, olaydan 146 gün sonra cinayet şüphelileri Halil Ö.'yü Kemer İlçesi'nde komi olarak çalıştığı otelde, Muzaffer D.'yi ise Alanya'da kaldığı evde gözaltına aldı.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Operasyon kapsamında gözaltına alınan diğer şüpheliler 22 yaşındaki Mehmet S. ile 40 yaşındaki Zekeriya S. sorgularının ardından serbest bırakılırken, Halil Ö. ve Muzaffer D. cinayeti itiraf etti. Halil Ö. ifadesinde, Niyazi Uygun'un motosikletiyle karşıdan gelirken selektör yaptığını, bu yüzden tartıştıklarını, kavganın büyümesi üzerine öldürdüklerini söyledi. Uygun'u öldürdükten sonra cüzdanını aldıklarını, içinden çıkan bin liranın 500 lirasını aldığını belirten Halil Ö., "Bu parayla tek taş yüzük aldım ve yılbaşında nişanlıma verdim" dediği öğrenildi. 

Uygun'u av tüfeğiyle öldürdüğünü itiraf eden diğer şüpheli Muzaffer D. ise kendi payına düşen parayla borçlarını ödediğini söyledi. Muzaffer D. olayda kullandıkları tüfeğini ise bir araziye attıklarını belirtti. Şüpheliler, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.



ÖY (HA/RT)