Bankadan 13 yıl önce emekli olup Zeytinli Beldesi’ne yerleşen Belma Yılmaz, dün (pazar) saat 19.00 sıralarında, arkadaşları ve 11 yaşındaki torunu Berk Yavuz ile serinlemek için Ortakafe Plajı’nda denize girdi. Bir süre sonra Yılmaz’a, Edremit’te deniz taşıtları imalatı, bakım ve onarımı yapan 34 yaşındaki Hakan Acar’ın kullandığı içinde 3 kişi bulunan 'Karınca' isimli sürat teknesi çarptı. Başına darbe alan Yılmaz olay yerinde yaşamını yitirdi. Görgü tanığı Makbule Pehlivanlı, arkadaşına çarpan teknenin olaydan sonra hızla kaçmak istediğini ileri sürüp, "Ancak, o sırada denizde bulunan Engin Başaran'ın kullandığı jet-ski, teknenin önünü kesip, kaçmasını engelledi. Kafasından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Yılmaz’ı teknede bulunanlar ile birlikte sudan tekneye çıkartaran Başaran, cep telefonu ile Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerine bilgi verdi. Tekneyi Akçay Sahil Hudut Kapısı’nın iskelesine çıkartmayı başardı" dedi.

Yılmaz’ın savcı tarafından incelenen cesedi önce Edremit Devlet Hastanesi Morgu’na, ardından da kesin ölüm nedeninin tespit için otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp kurumuna gönderildi. Yılmaz’ın cenazesini yapılacak otopsi ardından yarın İstanbul’un Beykoz İlçesi Begümce Köyü’nde toprağa verileceki. Yılmaz’ın korkunç olayı yaşayan torunu Berk Yavuz’un ise yakınları tarafından İstanbul’a götürüldüğü ifade edildi.

TORUNUYLA YAŞIYORDU

20 gün önce Altınkum Mahallesi, 2027 Sokak’ta yeni bir ev alan ve torunu Berk ile yaşayan Yılmaz’ın kendisi gibi emekli bankacı olan eşi 62 yaşındaki Efsalettin Yılmaz’ı geçen yıl akciğer kanserinden kaybettiği kaydedildi.

KORTUĞU BAŞINA GELDİ

Makbule Pehlivanlı, gözlerinin önünde ölen arkadaşı Belma Yılmaz’ın sanki başına gelecekleri biliyormuşcasına, olaydan 10 gün önce, plajda tekne ve jet-ski kiralayan işletmelere gidip, "Tekne kiraladığınız insanlar, kullanmayı bilmiyor. Plajda yüzen insanların üzerine doğru menavralar yapıyorlar. Birgün birinin canını yakacaklar. Lütfen önce bu deniz taşıtlarının kullanımını öğretin, sonra da tekne kiralayın" diyerek uyardığını anlattı.

öte yandan kazaya neden olan sürat teknesinin gözaltına alınan kullanıcısı Hakan Acar, Sahil Güvenlik tarafından polise teslim edilirken olayla ilgili soruşturmanın sürdürdüğü bildirildi.