Diyarbakır Valiliği, 7Karpuzun namı sınırları aşacak' sloganıyla bu yıl ilk kez uluslararası düzeyde yapılması planlanan ve aylar öncesinden hazırlıklarına başlanan festivalin ertelendiğini açıkladı. Açıklamada şöyle denildi:

"Diyarbakır Uluslararası Karpuz Festivali'nin, 21, 22, 23 Eylül 2012 tarihlerini kapsayacak şekilde yapılacağı, 20 Eylül'de de Atlı Cirit Sporu ve ritüelleri ile başlayacağı kamuoyuna duyurulmuş idi. Ancak, ülkemizin içinden geçmekte olduğu kritik süreçten ve üzüntü verici gelişmelerden dolayı festival etkinlikleri bu sabah itibaryl başlamak üzere iken, ileri bir tarihe erteleme kararı alınmıştır."

'GÖRKEMLİ BİR FESTİVAL PLANLAMIŞTIK'

Diyarbakır İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Ali Koçkaya, Diyarbakır karpuzunun namını ülke sınırlarına taşımayı planladıklarını ancak bunu yapmanın nasip olmadığını söyledi. Bakanlığın desteğiyle karpuz festivali için tam bir ekip çalışmasıyla hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Koçkaya, "Görkemli bir festival yapmayı planlamıştık ancak bunu gerçekleştirmek nasip olmadı. Her şeyde bir hayır vardır. Amacımız Diyarbakır halkına moral vermek, Diyarbakır'ın simgesi olan karpuzun ününü uluslararası alanda duyurmaktı, ancak olmadı" dedi.

AK PARTİ İL BAŞKANI: DOĞRU OLMAZDI

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı avukat Halit Advan da, şehit haberlerinin çok geldiği bu ortamda düğün, bayram festival düzenlemenin doğru olmadığını söyledi. Advan, "Çok sayıda asker ve polis şehidimiz var .Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Bu şehit haberlerinin çok geldiği bu ortamda düğün, bayram festival düzenlemek doğru olmazdı düşüncesiyle karpuz festivalimiz ertelenmiştir" dedi.

21- 23 Eylül tarihleri arasında yapılması planlanan Diyarbakır Uluslararası Karpuz Festivali etkinlikleri kapsamında, cirit atma, at yarışları, çocuk oyun alanları, zıpzıplar, resim atölyesi, futbol turnuvası, ses yarışması, paneller, karpuz sergisi, karpuz standları, yemek yarışması, çayda çıra etkinliği, karpuz koşusu ile Olgun Eren, Ferec, Ferat, Ezginin Günlüğü ve Mikail Aslan'ın katılacağı bir konser düzenlenecekti.



RY(GG/COŞ)