Kendisinin Ramazan davulcusu olduğunu belirten Mustafa Evşi, olay günü yine sahurda davul çalmaya çıktığını, bu sırada sözkonusu evin önünden geçerken Evli ailesi fertlerinin dışarı çıkarak "burada davul çalamazsın" diyerek kendisine hakaret ve küfür ettiklerini ileri sürdü. Evşi, Evli ailesi fertlerinin kendisinin üzerine yürüdüğünü bu sırada gürültüye uyanan mahalle sakinlerinin araya girdiğini söyledi. 

Olayların başlamasında en önemli faktörün ise, Evli ailesinden Servet Evli'nin toplanan kalabalığa, "Davulunuzu susturduk, ezanınızı da susturacağız" diyerek bağırması olduğunu iddia eden davulcu Mustafa Evşi, olay gününü şöyle anlattı;

"28 Temmuz gecesi ise (Cumartesiyi pazara bağlayan gece) Servet Evli'nin bu lafı üzerine öfkelenen insanlar, toplanarak ailenin bulunduğu yere gitti. O tartışmanın olduğu gece içeriden aile fertleri 'Biz gerillayız. Gerilla da bu memleketin anasını ağlatacak' dedi. Böyle bir kelime kullanılır mı? Kürtlük- Türklük meselesi değil bu. İki kişi arasındaki meseledir. Bana bulaşmasalar ben davulumu çalıp gidecektim. Ben olay günü karakolda nezarette bekletildim. Benim evimi de onlar yakabilirdi. Gece 01.20'de olay çıktı. 01.40 gibi gürültüye uyanan komşular, insanlar toplandı. Mahalle sakinleri o gün bizim kavgamızı duyarak geldiler. Zaten burada bir olay çabuk duyuluyor. Kürtlük-Türklük, Alevilik-Sünnilik meselesi gütmüyoruz. Önceden de bizim Alevilerle sorunlarımız yoktu. Geçen yıl da aynı aile Ramazan davulculuğunu alan arkadaşımız Adem Atay Topal'ı dövdü."

Evli Ailesi tarafından darp edildiğini ve raporunun olduğunu belirten Evşi, aileden şikayetçi olduğunu sözlerine ekledi.



MP(MP/COŞ)