Gemerek'e bağlı Eğerci Beldesi İlköğretim Okulu'nda 3 ay önce okuma yazma kursu açıldı. Yaşları 31 ile 72 arasında değişen 12 kadın okuma yazma öğrenmek için kursa başladı. 3 ayın sonunda okuma yazma öğrenen kadınlar Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Sivas Valisi Ali Kolat'a mektup yazarak kursun sonunda gerçekleştirilecek olan sertifa törenine davet etti. Okuma yazma öğrenen kadınlardan aldığı davet mektubu üzerine Eğerci Beldesi'ne giden Vali Ali Kolat, okulda gerçekleştirilen sertifika törenine katıldı. Törende, kursa katılarak okuma yazma öğrenen 35 yaşındaki Herdem Gürbüz ve 31 yaşındaki Mehtap Karapınar aynı okulda eğitim gören kızları 10 yaşındaki Semra Gürbüz ve 9 yaşındaki Meltem Karapınar ile birlikte şiir okudu.

Kızı ile aynı okulda eğitim görmenin kendisini mutlu ettiğini belirten Herdem Gürbüz, "Okuma ve yazmayı çok istiyordum. Çocuklarımın ödevlerine yardım etmek istiyordum. Bu hayalim gerçekleşti. Şimdi kızımla oturup ders çalışıyoruz. Zaman zaman o bana öğretiyor" dedi. Mehtap Karapınar ise "Hastaneye gittiğimde okuma yazma bilmediğim için çok zorluk çekiyordum. Şimdi istediğim yere yardım almadan gidebiliyorum. Okuma yazma öğrenirken kızım bana çok yardımcı oldu. Bana ders çalıştırdı. Birçok şeyi de ondan öğrendim" diye konuştu. Kursun en yaşlıları olan 72 yaşındaki Zöhre Oros ve 65 yaşındaki Hatice Oros ise okumanın yaşı olmadığını belirtti.

Okuma yazma öğrenen kadınlara sertifikalarını Vali Ali Kolat ve protokol üyeleri verdi. Kolat, sertifika törenin ardından okulda açılan ebru sergisini gezdi.



HÖ(EA/CK)