'4+4+4' eğitim sistemi kapsamında imam hatip ortaokulu olarak düzenlenmesi kararı, velilerin tepkisine yol açtı. Okul önünde toplanan velilere CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ve partililer de destek verdi.

Kentte yeni eğitim sistemi için okullarda düzenleme yapıldı. Düzenleme ile ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokulu şeklinde hizmet verecek okullar belirlendi. Bu kapsamda Gökçebostan Mahallesi üzerinde bulunan Ülkü İlköğretim Okulu'nun İmam Hatip Ortaokulu'na dönüştürülmesi kararı velilerin tepkisini çekti. Bu değişiklik ile çocuklarının başka bir okula gitmek zorunda kalacağını, öğretmenlerinden ayrılacaklarını bu durumunda çocukları psikolojik olarak etkileyeceğini belirten veliler, okul önünde toplanarak kararı protesto etti. Velilere CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ve partililer de destek verdi.

Okul önünde toplanan grubun basın açıklaması yapmasına polis izin vermedi. Veliler ve partililer bunun üzerine okulun karşısındaki kaldırım üzerinde açıklama yaptı. CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, uygulanan haksızlığı anlatmak için bir araya geldiklerini, amaçlarının okulun İmam Hatip'e dönüştürülmesini eleştirmek olmadığını söyledi.

"UMARIM BU YANLIŞ KARARDAN DÖNÜLÜR"

Özdemir konuşmasına şöyle devam etti:

"Buradaki velilerimizin ortak talebi 100 yıllık bir okulun kapatılmasının doğru olmadığını anlatmak. Bu okul Sivas'ın simgelerinden olan bir okul. Hiçbir gerekçe haklı olamaz ki 100 yıldır eğitim veren bu okul kapatılsın ya da statüsü değişsin. Velilerimizin şikayetleri buranın statüsünün değiştirilip İmam Hatip Ortaokulu'na dönüştürülmesi değil. Bunu başka ortamlarda tartışabilirz. Ben miletvekili olarak söylüyorum. 4+4+4 ucube yasası bizim tüm itirazlarımıza rağmen Meclis'ten geçti. Eğer Başbakanın amacı kapatılan imam hatiplerin ortaokul kısımlarını açmaksa bunu açabilir. Ama bütün bir eğitim sistemini ve kurumları allak bullak edecek şekilde önü arkası hesap edilmemiş, alt yapısı hazırlanmamış, yeni mekanlar yaratılmadan, alelacele alınmış bir kararın uygulamarındaki ilk yanlışını burada görüyoruz. 100 yıllık, 10 derslikli bir okulun imam hatibin ortaokul kısmı yapmak mantıklı değil. Buradaki velilerimizin yaşayacakları sıkıntıları biliyorum. Buradaki öğrencilemizi farklı okulara belki taşımalı sistemle götürülecekler. Bu yanlış uygulamanın sadece velileri değil öğrencileri de zor durumda bırakacağını görüyoruz. Umarım bu yanlış karardan vazgeçilir. "

Veliler adına konuşan Turgut Gürelik ise "Başka binalar tahsis edilebilir ve başka çözümler bulunabilir. 1922 yılından bu yana Sivas'ın gurur abidesi olarak yükselen Ülkü İlköğretim Okulu'nu yok etmekten başka çareler olmalı. Biz eğitim sitemindeki değişikliği tartışmak için bir araya gelmedik. Konumuz bu değişiklikler değil." dedi.

Aileleriyle birlikte duruma tepki gösteren çocuklar da okullarından ve öğretmenlerinden ayrılmak istemediklerini dile getirdi.