Kurtuluş Mahallesi'nde bulunan Çayırlıoğlu İlköğretim Okulu'nun arka tarafındaki 8 metre yüksekliğinde ve 100 metre uzunluğundaki duvar, dün saat 20.00 sıralarında aniden göçtü. Taş duvarın gece büyük bir gürültüyle göçtüğünü söyleyen mahalle sakinleri, büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğünü anlattı. Uzun süren yağışlar nedeniyle toprağın iyice yumuşaması sonucu duvarın göçtüğünü anlatan mahalle sakinleri, "Gece büyük bir gürültü koptu. Allah'tan gece vakti oldu. Gündüz öğrencilerin olduğu saatte olsaydı, büyük bir facia yaşanabilirdi" dedi.

Göçen taş duvar, Çayırlıoğlu İlköğretim okulu'nun 8'inci sınıf duvarını da yıktı. Duvardan yuvarlanan taşlar, okulun bahçesine dağılırken, bir bölümü de sınıfın içerisine girdi. Duvarın göçmesi sonucu okul, eğitime kapatıldı. Okul çevresinde gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı belirtilerek, çöken duvar için yazışmaların yapıldığı, yıkılan duvar ile sınıfın en kısa sürede yapılarak eğitim- öğretime başlanacağı açıklandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Temür, tehlike nedeniyle 180 öğrencisi bulunan okuldaki öğrencilerin geçici olarak Bulgurdede Mevkii'ndeki Altay İlköğretim Okulu'nda eğitim ve öğretime devam edeceğini açıkladı. Altay İlköğretim Okulu'nda ikili eğitim sistemine geçileceği belirtildi. Olay nedeniyle bugün zorunlu tatil yapan öğrenciler, yarından itibaren yeni okullarında eğitimlerine devam edecek.