Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyon, okulların 4+4+4 eğitim modeline göre planlanması için çalışma yaptı. Komisyonun hazırladığı taslak planlamada, kent merkezindeki 580 öğrencinin eğitim gördüğü Hilmi Dilmen İlköğretim Okulu'nun kapatılarak İmam Hatip ortaokuluna dönüştürülmesine, okulun öğrencilerinin ise üç farklı ilköğretim okuluna dağıtılmasına karar verildi.

Karara tepki gösteren öğrenciler, bugün okulun hemen önündeki 6 Mart Caddesi'ni öğle tatilinde trafiğe kapatarak eylem yaptı. Öğrencilere, bir grup veli de destek verdi. Ellerinde kararı protesto eden dövizler taşıyan öğrenciler, 'Bu okul bizimdir, bizim kalacak' diye slogan attı. Yaklaşık 10 dakika yolu trafiğe kapatan öğrenciler, polisin müdahalesiyle kaldırıma çıktı. Bu sıra bazı sürücüler de korna çalarak öğrencilerin eylemine destek verdi.

NÖBETÇİ AMİRE VELİ TEPKİSİ

Öğrencilerin eylem yaptığını gören okul yönetimi, eylemin bitirilmesini istedi. Okulun nöbetçi müdür yardımcısı, öğrencileri okul bahçesine sokmak istedi. Öğrencilere, "Kimden izin aldınız? Size bu pankartları kim verdi? Neden böyle bir eylem yapıyorsunuz?" diye soran müdür yardımcısına, veliler tepki gösterdi. Velilerin "Çocuklar öğle tatilinde, onlara karışamazsın" diye tepki göstermesi üzerine müdür yardımcısı tekrar okula döndü. Slogan atarak protestoya devam eden öğrenciler, okullarından ve arkadaşlarından ayrılmak istemediklerini söyledi.

ÇOCUKLARIMIZIN PSİKOLOJİSİ BOZULACAK

Okul Aile Birliği Denetleme Kurulu Başkanı Metin Çelebi, öğrencilerin gelecek eğitim öğretim yılından itibaren başka okullara nakledilecek olmasının çocukları psikolojik ve sosyolojik açıdan olumsuz etkileyeceğini söyledi. Okul değişikliğinin velilere mali yönden de külfet getireceğini savunan Çelebi, "Bu alanda imam hatip ortaokulu olabilecek üç bina var. 2 yıl önce okulumuza ait 3 katlı bir binayı İmam Hatip Lisesi'nin sınıfları yetersiz diye aldılar. Fakat alınan 15 sınıfı, Halk Eğitim Merkezi'nin kursları için kullanılıyor. Eğer imam hatip ortaokuluna sınıf açılacaksa, o binayı kullansınlar. Bizim okulumuzdan uzak dursunlar" dedi.

Öğrenci Velisi Muzaffer Kaya da "Hilmi Dilmen ismi yok edilmek istenmektedir. Bu okulda çok ünlü isimler eğitim gördü. Biz tarihin yok edilmesinden yana değiliz. Sonuna kadar direneceğiz. Okulumuza sahip çıkıyoruz. Okulumuzu başka isim altında kullandırmak istemiyoruz. Çocukların mağdur olmasını istemiyoruz" diye konuştu.

Diğer yandan veliler tarafından okul binası önünde imza kampanyası başlatıldı. Öğrenci velisi Şükran Akyumak, toplanan imzaları Milli Eğitim Bakanlığı'na göndereceklerini söyledi.

Bir süre sonra eylemlerine son veren öğrenciler, okula geri döndü.