Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, proje kapsamında ilçedeki okulların tamamında her sabah ders başlamadan önce öğretmenler tarafından öğrencilere teşekkür etmenin yararları ve özür dilemenin bir erdemlilik olduğu yönünde hatırlatmalar yapıldığını söyledi. Şirikçi, "Ardından ders başlamadan önce belirlenen iki öğrenci 5 dakikalık süreçte bir gün önce yaptığı hatalardan dolayı kimlerden özür dilediğini ve kimlere teşekkür ettiğini arkadaşlarına ve öğretmenlerine anlatıyor" dedi. Şirikçi, projenin giderek yaygınlaşması sayesinde birbirlerine karşı teşekkür eden ve özür dileyen öğrenci sayısında artış kaydedildiğini, bunun da projenin amacına ulaştığının bir göstergesi olduğunu söyledi. Şirikçi, "Projenin öğrenciler tarafından ilgi görmesi ve giderek yaygınlaşması eğitimciler olarak bizi ve aileleri de sevindiriyor" diye konuştu.

Mehmet Şirikçi, projenin Kütahya Valisi Kenan Çiftçi ile Simav Kaymakamı Yüksel Ünal’ın desteklediği 'örnek alma, örnek edinme ve kıyaslama' anlamına gelen Benchmarking çalışmaları kapsamında yürütüldüğünü dile getirdi. Şirikçi, "Tüm eğitimci arkadaşlarımız azami titizlik gösteriyor. Çalışmaların yaygınlaşması için afiş hazırlama ve şiir yarışmaları düzenledik. Yarışmalarda derece alan öğrencilerimizi ödüllendiriyoruz" dedi.

EVDE DE ÖZÜR DİLİYORLAR

Şirikçi, projenin veliler tarafından da çok beğenildiğini ifade etti. Şirikçi, "Çok olumlu tepkiler alıyoruz. Öğrenci velileri bize gelerek önceleri çok haşarı olan çocuklarının bugünlerde yaptıkları hatalardan dolayı evde hem kendilerinden hem de kardeşlerinden özür dilemeye başladıklarını ifade ediyorlar. Bundan eğitimciler olarak büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

EN BAŞARILI OKUL ÇİTGÖL’DE

Şirikçi, bu konuda hususta en başarılı okulun ilçeye 3 kilometre mesafedeki Çitgöl İlköğretim Okulu olduğunu kaydetti. Çitgöl beldesinden öğrenci velisi Serkan Şentürk, "Benim çocuğa son günlerde bir hal oldu. Özür dilemek nedir bilmezken şimdi yaptığı hatadan dolayı hem bizlerden hem de küçük kardeşinden özür diliyor, iyi bir şey yaptığımızda da bize teşekkür ediyor. Çok seviniyoruz" diye konuştu. Sınıf öğretmeni Elif Dinçer, "Proje kapsamında her sabah iki öğrencimize 2.5 dakikalık söz hakkı tanıyoruz. Bir gün önce yaptıkları hatadan dolayı kimlerden özür dilediklerini anlatıyor. Ayrıca gördükleri iyilikler karşısında kimlere teşekkür ettiklerini dile getiriyorlar. Projeyi çok başarılı buluyorum. Türkiye’de örnek alınacak bir proje" dedi.



MY(İÖ/BT)