Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden akşam saatlerinde yapılan yazılı açıklamada, Aynes Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin Okul Sütü Programı'na, Yavuz Blok Bims İnşaat Malzemeleri Gıda Ticaret şirketi ile olarak katıldığı belirtildi. Aynes firmasının ihale kapsamında dağıtımını üstlendiği illere sevk edilmek üzere üretilen 23 ayrı partide yer alan 20 milyon 241 bin 64 kutu sütten 63 numunenin analiz edilmek üzere çeşitli laboratuvarlara gönderildiği kaydedildi. Alınan numunelerden analizleri tamamlanan 50'sindeki sütün sonucunun uygun, 9 numenin ise sonucunun olumsuz çıktığı bildirildi.

BİR NUMUNE OLUMSUZ

Aynes firmasının sonucu olumsuz çıkan numuneler için yasal itiraz hakkını kullandığı ve yeniden yapılan incelemede söz konusu numunelerden 8'inin uygun olduğu, geriye kalan 1 numunenin ise, alındığı 1 numaralı partide sterilite (mikrobiyolojik) yönden uygun olmadığı Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvarı'nın raporundan anlaşıldığı açıklandı.

PARA CEZASI KESİLDİ

Numunenin olumsuz çıkması üzerine gerekli idari tedbirler alınıp, Aynes firmasının denetlenerek Bakanlığa bildirildiği, firmanın süt dağıtımı yaptığı illere bilgi verildiği ifade edildi. Ayrıca yazılı açıklamada, numunenin uygun çıkmaması üzerine, Aynes firmasına 12 Haziran'da 11 bin 875 TL para cezası kesildiği de bildirildi.

HASTALIK YOK CEZA VAR

Açıklamanın sonunda, "Bir tek numunede bile hastalık yapıcı mikroorganizmaya ve bakteri toksinine rastlanılmamıştır. Bu hususta Vatandaşımızın telaşlanmasına gerek yoktur" sözleri yeraldı.


RÇ (AÖ/SSA) (FOTOĞRAF)