Bitlis'te meydana gelen olayın ardından ağır yaralı halde ambulans helikopterle Kocaeli'ye getirilerek Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesi'nde tedavi altına alınan lise öğrencisi Onur Zeki Aygün, yaklaşık 4 aydır verdiği yaşam mücadelesini kazandı.

Vücudunun yüzde 50'si yanan, boyun, sırt, kol, boyun ve ayaklarında ciddi yanıklar olan Onur Zeki Aygün, Kocaeli'ye getirildikten sonra burada yanık ünitesinde yoğun bakıma alındı. Doktorların yoğun çabasıyla yaşama tutunan Aygün, yoğun bakım ünitesinden çıkarılarak normal servise alındı. Onur Zeki Akgün, yaptığı ilk açıklamada, "Ailemi ve arkadaşlarımı çok özledim. Okuluma dönmek istiyorum. Ailemle birlikte Antalya'da tatil yapmak istiyorum" dedi. Tedavisine ilk başlandığı günlerde psikolojinin çok bozuk olduğunu, ancak daha sonra hem yakınlarının desteğiyle, hem de doktorların çabaları sayesinde umudunu kaybetmediğini ve bugünlere geldiğini söyleyen Onur Zeki Akgün, hastaneden çıkacağı günü beklediğini belirtti. 

Oğulunun tedavisi boyunca Derince'de hastaneden ayrılmayan Haydar Akgün ise yaklaşık 4 aydır burada olduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Ailemi de Kocaeli'ye getirmek zorunda kaldım. Dışardan yardım almamıza rağmen maddi olarak da geriledik. Bugüne kadar birikimlerimizin hepsi gitti. Arabamızı da satmak zorunda kaldık. Sadece çocuğumun değil bizim de aile olarak psikolojimiz bozuldu. Bu işin peşini bırakmayacağım. Bunun sorumlularının ceza alması için elimden geleni yapacağım. Sorumlu öğretmenlere sadece açığa alma ve kınama cezası verilmiş, bu o kadar basit bir olay değil."

Genel Cerrah Dr. Murat Güven ise Onur'un hastaneye getirildiğinde durumunun çok ağır olduğunu hatırlattı. Dr. Güven, "Buraya geldiğinde durumu çok ağırdı. Yavaş yavaş iyileşmeye başladı. Çok ciddi operasyonlar atlattı. Bir ameliyat daha yapmamız lazım. Fakat kaslarının güçlenmesini bekliyoruz. Yapacağımız son ameliyattan sonra Onur yaklaşık bir ay içinde taburcu edilebilir. Ayrıca yanık vakalarının çoğu tiner gibi yanıcı maddelerden dolayı geliyor, firmalar bu tip ürünlerin üstüne uyarı koymaları gerekir" diyerek bir hatırlatmada da bulundu.



BK,EY(MB/SS)