Geçen cuma günü, saat 12.30 sıralarında, 33 yaşındaki Varol Örek yönetimindeki 35 AF 9993 plakalı TIR’la, Adalet Caddesi’ndeki Kazım Karabekir Ortaokulu’na kömür getirdi. Örek, okul içerisinde TIR’la manevra yaparken, yer darlığı nedeniyle yaklaşık 1 metre yüksekliğindeki duvara çarptı. Duvar, yıkılırken, yakınında oyun oynayan Şahin Aquell  ile 8 yaşındaki Refik Bekir Günkızıl’ın bacakları, taş parçalarının altında kaldı. İki çocuk, hemen ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Çocuklardan Günkızıl, taburcu edilirken, belden aşağısı zarar gören Şahin Aquell, Yoğun Bakım Servisi’ne alındı.

TEDİRGİN BEKLEYİŞ

Kaza haberi ile yıkılan anne Bahar Aquell, Suudi Arabistan vatandaşıyla evliliğinden dünyaya getirdiği tek çocuğu Şahin Aquell’in başından bir an olsun ayrılmayarak, hastanedeki tedirgin bekleyişini sürdürüyor. Kaza günü herkesin yardımlarına koştuğunu söyleyen ancak, günler geçtikçe yalnız kalmalarına isyan eden Bahar Aquell, şöyle dedi:

"Okulda böyle bir kaza olması zaten ihmal olduğunu gösteriyor. Şu an oğlum, uyutuluyor. Doktorları, belden aşağısının büyük zarar gördüğünü, eski haline kavuşmasının mümkün olmadığı söylüyor. Maddi durumum zaten yok. Yetkililerin duyarlılık gösterip, okuldaki kazayla bu hale gelen öğrenci bir çocuğun eski sağlığına kavuşması için yardımlarını bekliyorum. Bu kaza, onun geleceğini söndürmesin. İhmali olanlardan da hesabı muhakkak sorulsun."



TT(İÖ/İD)