İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Sarıbahçe Köyü'nde görev yapan 2 öğretmen, 3 yıldır öğrencilerine kümes hayvancılığı ve bahçe biktileri konusunda uygulamalı eğitim veriyor. Öğretmenler okulun 350 metrekarelik bahçesini öğrencilere tahsis ederek, onlardan sebze ve meyve yetiştirmelerini istedi. Bahçeye tohum ve fideleri eken öğrenciler, ders dışındaki zamanlarının bir bölümünü burada geçiriyor. Öğretmenler, okulun bahçesine yaptıkları kümeste öğrenilere tavuk ve horoz besiciliği yaptırıyor.

YETİŞTİRİP, SATIYORLAR

Öğrencilerin okulun bahçesine 200'ye yakın fidan diktiğini ifade eden Sarıbahçe İlköğretim Okulu Müdürü Gökhan Kırvaç, öğretmen arkadaşı Mehmet Keskin ile birlikte

öğrencileri bir bakıma hayata hazırladıklarını söyledi.

Müdür Kırvaç şöyle konuştu:

"Öğrencilere iyi bir eğitimin yanında, tüketici değil üretici bireyler olarak yetiştiriyoruz. Okulun bahçesini uygulama alanına çevirdik. Aralarında dut, kiraz ve vişne gibi meyve ağaçlarınında bulunduğu 200 fidanı toprakla buluşturduk. Daha sonra 10 gruba ayırdığımız öğrencilere bahçeden toprak verdik. Her grup kendisine ait toprağı ekip, sürerek ürün elde ediyor. Bu yıl da tohumları toprağa attık. Yazın biber, dometes, patlıcan, kavun, karpuz, çilek, soğan, nohut gibi ürünler elde edecekler. Onların yetiştirdiği her ürünü ben ve diğer öğretmen arkadaşım başta olmak üzere köylüler satın alıyor. Tamamen organik olan bu ürünler gerçek fiyatlarından biraz daha pahalı olarak satılıyor. Öğrencilerimiz kümeste besledikleri 10 tavuğun yumurtasını da satıyor. Yakında deve kuşu da besleyecekler. Elde edilen gelirle, öğrencilerin ve okulun ihtiyaçlarını gideriyoruz" diye konuştu.