Kayseri 112 Ambulans Servisi’nin kuruluşunun 15’inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında  Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde Okul Yangın Tahliye Tatbikatı düzenlendi. Senaryoya göre, saat 11.00’de okulun zemin katında bulunan mutfak çalışmaları ve eğitimi sırasında gaz kaçağı sonucu patlama meydana geldi. Çıkan yangında, giriş kat ve yemekhane zarar gördü, öğrenciler mahsur kaldı. Dumandan etkilenen 3 kişi binanın üst katlarına kaçarken, 4 öğrenci ise ilk fırsatta okuldan kaçarak uzaklaştı.

Tatbikatta görev alan Okul Müdürü Aziz Büyükkapu, okuldaki yangını telefonla 112 ambulansı ve 110 itfaiye ekiplerine haber verdi. Ulaşan iki itfaiye aracı, öncelikle, okulun 2’nci katında bulunan 3 öğrenciyi merdivenle okul dışına çıkardı. Bu sırada gelen UMKE, öğrencileri 4 sedyeli ambulansa taşıdı. Çatıda mahsur kalan 1 öğretmen ise, itfaiyenin kurduğu sedyeli merdivenle indirilerek, sağlık görevlilerine teslim edildi.

Yangının çıktığı yemekhanede ise birçok yerinde yanık oluşan bir öğretmen ile bir öğrenci, itfaiye ekiplerinin de yardımıyla içeri giren UMKE görevlilerince özel yanık örtüsüyle kaplanarak, dışarı çıkarıldı. Yangında kurtarılan 10 kişi olay yerinde gelen 112 ambulanslarıyla çeşitli hastanelere götürüldü.

Yangın tatbikatını olay yerinde yöneten UMKE doktoru Deniz Güney, tatbikatta 10 kişinin tahliyesini 112 sağlık görevlileri ve itfaiye ekipleriyle koordineli çalışarak başarıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu tür tatbikatlar ilimizde kurumsal arası organizasyonun gelişmesi için çok önemliydi. 64 personelle Kayseri’deki çalışmalarımız ve tatbikatlarımız sürecek" dedi.

Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Hakkı Adaş ise, 112 ve UMKE ekiplerinin afet olaylarına her an hazırlıklı olmaları amacıyla tatbikat düzenlediklerini, bu tür afetlerde yaşananları insanlara göstererek, toplum bilincini oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Bu arada, okulun konferans salonunda "Vatandaşı bilgilendirme ve farkındalığı artırma" konulu  seminer verildi. Seminerde, 112 Başhekim yardımcısı Dr. Tuna Sedef ile sağlık memuru Durmuş Ali Karagöz, öğrencilere 112 Ambulans Servisinin önemi ve çalışma şeklini anlattı. Öğrencilere, etkinlik kapsamında çekilen tanıtım filmi izletildi. Okul öğrenci meclisi temsilcisi Merve Başak, seminer sonunda Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ersin Yel, Kayseri 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Ülkü Ağaç ve Başhekim Yarımcısı Dr. Tuna Sedef’e plaket verdi.



MÖ(OE/İD)