Çiğli İlçesi’nde bulunan, Van’daki depremde yaşamını yitiren öğretmen Tuğba Özbek’in adının verildiği Tuğba Özbek Anadolu Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi Mert Halil Işık, dün öğle yemeği sırasında arkadaşı O.Ç. ile şakalaşıp birbirlerinin üzerine kaşıkla pilav attı. İddiaya göre, bunu gören okulun öğretmenlerinden biri, Işık ile O.Ç.’yi uyardı. Öğretmeninin ailesine şikayette bulunacağından korktuğu ileri sürülen Işık, 5’inci kattaki sınıfa giderek pencereden kendini boşluğa bıraktı. Sınıftaki ve okulun bahçesindeki diğer öğrencilerin gözü önünde atlayan Işık, çakıldığı beton zeminde yaşamını yitirdi.

ŞEHİT DAYISININ ADI VERİLMİŞTİ

Kınık’ın Cumalıköy İlçesi doğumlu olan ve vatani görevini yaptığı sırada Tunceli’de şehit olan dayısı Halil Balya’nın adının verildiği Mert Halil, ailesinin isteği üzerine köyde defnedildi. Işık’ın cenazesi Menemen Belediyesi’ne ait bir araçla Cumalıköy’e getirildi. Üstüne Beşiktaş forması konulan tabut, önce şehit dayının evine ardından, köy mezarlığına alındı. Cenazeye, Kınık Kaymakamı İlyas Gün, Kınık Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Yusuf Gezer, Kınık İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Bilal Yıldırım, Tuğba Özbek Anadolu Lisesi yöneticileri, öğretmenleri ve öğrencileri, Işık’ın babasının emekli olmadan önce astsubay olarak görev yaptığı Foça Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı’nda görevli personel, ailesi, yakınları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Mert Halil Işık’ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından dayısının mezarının bulunduğu köy mezarlığında toprağa verildi.



CŞ(İÖ/AAA)