Hüseyin Köse İlköğretim Okulu’nda, Sivil Savunma kolu, öğretmen ve okul idaresi tarafından yangın alarmı verildi. Bu sırada derste olan öğrenciler okulda yangın çıktığını düşünerek korku ve panik yaşadı. Sınıfları boşaltarak bahçede toplanan öğrenciler, öğretmenleri tarafından sakinleştirildikten sonra bunun bir tatbikat olduğu anlatıldı.

"ÖĞRENCİLER ÖĞRENDİKLERİNİ BAŞARI İLE UYGULADI"

Okul Müdürü Hüseyin Yarımel, her şubat ayının son haftası kutlanan Sivil Savunma Haftası nedeniyle okulda yangın tatbikatı düzenlendiklerini belirtirken, geçmiş yıllarda yapılan tatbikatlar sayesinde öğrencilerin hemen okulun dışına çıktığını söyledi.

Yangın alarmı ile öğrencilere daha önce verilen eğitimlerin başarılı olduğunu gördüklerini ifade eden Yarımel, “Bugün burada koordineli bir şekilde okulu boşalttık. Daha önce yaptığımız deprem tatbikatında da öğrenciler öğrendiklerini harfiyen yerine getirdi. Burada amacımız yaşanmasını istemediğimiz olaylar karşısında öğrencilerimizi bilgilendirmek ve sağ sağlim binalardan çıkışınızı sağlamak” dedi.

Tekirdağ Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tatbikatın ardından öğrencilere deprem farkındalık eğitimi, deprem öncesi ve sonrası yapılması gerekenler ve yangın esnasında yapılması gerekenler konusunda yaklaşık 2 saat eğitim verdi.



MY(LK/AK)