2003 yılında eğitim öğretime başlayan Çiğli İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ni çevreleyen istinat duvarlarından biri, sabah saat 10.00 sıralarında öğrencilerin ikinci teneffüsü bitirip üçüncü derse girmelerinin hemen ardından büyük bir gürültü ile çöktü. Olayda öğretmenlere ait iki otomobil enkaz altında kalırken şans eseri ölen ve yaralanan olmadı.

Duvarın çökmesi nedeniyle bölgede elektrikler kesilirken okul bugün tatil edildi. Çiğli Belediyesi'ne bağlı ekipler de enkaz kaldırma çalışmalarına başladı.

YILLARDIR ONARILMAMIŞ

Çiğli İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin üç tarafını çevreleyen yaklaşık 15 metre yüksekliğindeki istinat duvarlarının, kesin kabulünün yapıldığı 2004 yılında tespit edildiği ve firmanın onarması maddesi konularak kabul yapıldığı belirtildi. Onarım gerçekleşmeyince olayın yargıya taşındığı, ancak müteahhit kazada öldüğü için firmanın kapandığı ortaya çıktı.

Bu sabah yıkılan bölümün 2007 yılında duvardan ayrılmaya başladığı, durumun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kaymakamlık ve Valiliğe iletildiği kaydedildi. Milli Eğitim yetkilileriyle okulda inceleme yapan Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı, "Duvarla ilgili eksiklikler okulun kesin kabulünün yapıldığı günden beri var. Sürekli olarak müteahhit firmanın eksiğini tamamlaması için yazışmalar yapılmış. Olay İzmir Valiliği'ne hatta yargıya kadar intikal etmiş, ancak okulu yapan müteahhit bir kazada hayatını kaybettiği için firma kapanmış. Muhatap bulunamadığı için de bugüne kadar gelinmiş. Tedbir amacıyla okulu bir gün tatil ettik. Yıkılan bölgede çalışmalar tamamlandıktan sonra okul yeniden eğitim ve öğretime açılacak" diye konuştu.

LOKMA DÖKÜLECEKTİ

Okul Müdürü Oya Ada Taç, bahçenin duvarın yıkıldığı bölümü mümkün olduğu kadar kullanmadıklarını söyledi. Okulda bugün 4 yıl önce vefat eden bir öğretmen için her yıl olduğu gibi lokma döktürmeye hazırlandıklarını kaydeden Oya Ada Taç, "Bugün yine anma amacıyla lokma döktürecektik. Lokmacılar saat 10.00'da gelecekti ve o zaman öğrencilerimiz bahçenin o tarafında bulunacaklardı. Duvarın lokma dökülmesinden önce yıkılması büyük faciayı önledi" dedi.



TG(AÖ/ESM)