Muradiye İlçesi’ne 15 kilometre uzaklıkta bulunan Ovapınar Köyü’nün 130 öğrencisi bulunan ilköğretim okulunun zemini cuma günü aniden ısınmaya başladı. Çöpleri almak için eğildiği sırada ısıyı fark eden okulun çalışanı Abdurrahman Songül, okul yetkililerine durumu bildirdi. Okul yönetimi sınıfları boşalttırdı. Ardından da Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri okula gelerek incelemelerde bulundu. 3 derslikli okulun bir sınıfında 2 metre karelik alanda ısının yüksek olduğunu belirleyen yetkililer, termometre ile yaptıkları ölçümde zemindeki ısının 45 dereceye kadar yükseldiğini gördü. Bunun üzerine hemen çalışmalara başlandı. Okulun öğrencileri ise taşımalı olarak Köşk Köyü İlköğretim Okulu’na gönderildi.

"ELEKTRİK KAYNAKLI OLABİLİR"

Muradiye Milli Eğitim Müdürü Reşit Kütükçüoğlu, okulda incelemelerde bulunarak ısının kaynağının bulunması için gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi. Pazartesi günü saat 15.00 sıralarında TEAŞ tarafından okulun elektriklerini kesildiğini anlatan Kütükçüoğlu, salı günü saat 14.00 sıralarında yapılan kontrolde derecenin normal oda sıcaklığı olan 25 dereceye indiğini belirlediklerini ifade etti. Kütükçüoğlu, şu anda sorunun halen kesin olarak çözülmediğini belirterek, “Çünkü hala sorunun net kaynağını bulamadık. Büyük ihtimal elektrikten olduğu tahmin ediliyor. Zaten bina 1976 depreminde yapılan prefabrik bir bina. Şu anki yapılan incelemeye göre ağırlıklı olarak elektrik kaçağından veya elektriğin demire temasından kaynaklandığı ihtimali üzerinde duruluyor. Dün elektriği kesmiştik, tekrar elektriği verdik yarına kadar ya da akşam geç saatlere kadar elektrikten ise ısının tekrar yükseleceği, elektrikten değil ise elektrikten olmadığı kanaatine varılacaktır" dedi.

Okulu eğitim-öğretime kapattıklarını ancak eğitime ara verilmediğini söyleyen Kütükçüoğlu, "Öğrencilerimizin tamamını Köşk Köyü İlköğretim Okuluna taşımalı olarak gönderiyoruz. Öğrencilerimizin yemeğini orada veriyoruz. Öğrencilerimizin eğitimi konusunda bir sıkıntımız yok” diye konuştu.

Okul Müdürü Mehmetcan Özbay ise Milli Eğitim Müdürü Kütükçüoğlu’na Van Yüzüncü yıl Üniversitesi'nden gelen jeoloji ekibinin verdiği bilgileri paylaştı. Özbay Jeoloji ekibinin de ısının düştüğünü gördüklerini ancak durumun kesinlik kazanması için sonucu beklediklerini aktardı.



SS(FE/AK)