Olay 13 Mart günü Erzurum'un Pasinler ilçesine bağlı Yayladığı köyünde meydana geldi. Köy okuluna giden Cengizhan Bayar ile Rahman Çoban öğle tatilinde okuldan çıkıp evlerine giderken, yolun kenarında gördükleri ateşin başında ısınımak istediler. Bu sırada ateşin içinde patlayan birşey iki arkadaşın fena halde yanmasına neden oldu. Yere düşen ve üzerindeki elbiselerin bir kısmı yanan iki çocuğu yoldan geçenler fark etti. Aileleri tarafından yaralılar, Erzurum'a getirilerek Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine'ne kaldırıldı. Acil Sersvis'te yapılan ilk müdahelenin ardından Bayar ve Çoban, Yanık Tedavi Merkezi'nde yanan el ve yüzleri sarıldı.

Mumyaya dönen iki arkadaşın aynı odada tedavileri devam ediyor. Sağlık durumlarının iyi olduğu bildirilen çocuklardan Rahman Çoban'ın babası Mücahit Çoban, "Çocuklar okuldan çıkıyor eve geliyor. Yolun kenarında da komşumuz ahırındaki hayvan pisliklerini yakıyormuş. Bunlarda ateşin başında durup ısınmak istemiş. O sırada birşey patlamış ve her ikisi de yanmış. Çok şükür sağlık durumları iyi ama uzun bir süre tedavi görmeleri gerekiyor" dedi.

Yaşadıkları korku dolu anları hala üzerinden atamayan çocuklardan Cengizhan Bayar ise, "Hava soğuktu. Isınmak istedik. O sırada bir patlama oldu. Her ikimiz de yanmaya başladık. Bağırınca yoldan geçenler yanımıza koşup montlarını üzeremize atarak söndürdüler. Şimdi hastanede iyileşmeyi bekliyoruz" diye konuştu.


Tİ(KS/AAA)(FOTOĞRAF)