Kaza sabah saat 07.30 sıralarında Yeşilbahçe Mahallesi Çınarlı Caddesi ile 1480 Sokak'ın kesiştiği noktada meydana geldi. Serik'teki İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ne götürmek üzere Antalya'dan öğrencileri toplayan Ahmet D. yönetimindeki 07 BVU 28 plakalı servis minibüsü, ara sokaktan çıkarak kontrolsüz şekilde yola giren Abdullah M.'nin kullandığı 07 ZJ 490 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpmanın şiddetiyle yoldan çıkarak takla atan minibüs, bir ağaca çarparak durabildi.

Minibüsün içinde bulunan Aşçılık bölümü son sınıf öğrencisi Hamza Tezgel kaza yerinde yaşamını yitirdi. Yaralanan öğrenciler A.D., A.S., A.M., İ.D., C.O., R.Y., M.T., D.A. ve R.E. ise çeşitli hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Kazada yaralanmayan 2 aracın sürücüleri de gözaltına alındı.

Kazada ölen Hamza Tezgel'in ailesi, acı haberi Antalya Adli Tıp Kurumu morgu önünde öğrendi. Sinir krizi geçiren Tezgel'in yakınları, "Sessiz sakin ve çok başarılı bir öğrenciydi. Bugün cuma olduğu için evden abdest alarak çıkmıştı" diyerek gözyaşı döktü.