Sınıf öğretmeni 2 çocuk babası Fazıl Etike, 3 yıl önce çoğunlukla maden işçilerinin çocuklarının öğrenim gördüğü Ayiçi 100'üncü Yıl İlköğretim Okulu'na müdür olarak atandı. Okulun idari işlerini yürütürken, aynı zamanda hizmetli gibi de çalışan Etike, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da okulu boyamak için kolları sıvadı. Etike, okulda görevli 2 hizmetli ile birlikte gün boyu elindeki fırça ile büyük bir titizlikle sınıfları ve koridorları boyuyor. 6 sınıf ve koridorların boya işini bitiren Etike, kalan 3 sınıfı da boyayarak okulu yeni eğitim ve öğretim yılına hazır hale getirmek istediklerini söyledi.

Etike, maden işçilerinin çocuklarının yoğunlukta olduğu bir okul olduğu için Okul Aile Birliği gelirinin az olduğunu kaydetti. Boyayı da hayırseverlerin desteği ile aldıklarını anlatan Fazıl Etike, "Bu tür işler eskiden beri yaparım. Yeni eğitim yılına daha temiz bir ortamda girmek için 2 yıldır her yaz okulu boyuyoruz. Geçen yıl da hizmetli arkadaşlarla birlikte boyadık, bu yıl da aynı şekilde onlara yardım ediyorum. İdari işlerden kalan zamanımızı bu şekilde değerlendirmiş oluyoruz. Zevkle yapıyorum bu işi. Çocuklarımızın kirli, boyasız sınıflarda eğitim görmesine içimiz el vermez. Bunun için yeni eğitim yılına okulu hazırlıyoruz" dedi.

Etike, okulda başta elektrik olmak üzere çeşitli tamirat işlerini de yaptığını belirtti. Etike, "Elimden geldiği kadar okulda tamirat işlerini de yapıyorum. Çocuklarımıza, toplumumuza, eğitim-öğretime biraz faydalı oluyorsak kendimiz de mutlu oluyoruz. Tek amacımız, çocuklarımız için bir şeyler yapabilmek" diye konuştu.



GG(EE/BT)