Kent merkezine 32 kilometre uzaklıkta bulunan 38 haneli 350 nüfuslu Başsöğüt Köyü'nde öğrenci sayısı, çevre köylerdeki öğrencilerin de taşımalı sistemle buraya gönderilmesiyle birlikte 160 kişiye yükseldi. Öğrenci sayısı fazla olunca köyde bulunan mevcut okul ihtiyaca cevap veremez hale geldi. Bunun üzerine Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi tarafından köye yeni bir okul yapılması için 2012 yılı Şubat ayında ihale yapıldı. 450 bin liraya ihale edilen ve 7 ayda tamamlanması planlanan okul inşaatı belirlenen zamanda bitirilemedi.

Okulun yapımının yeni eğitim ve öğretim dönemine yetişmemesi nedeni ile köydeki eski okul binası 120 öğrenci için ortaokul olarak eğitim vermeye başladı. 40 ilkokul öğrencisi için de köydeki caminin kullanılmasına karar verildi. Cami içerisinde 3 ayrı sınıf oluşturuldu. İlkokul öğrencileri yeni eğitim ve öğretim yılına, cami içerisinde kontrplak malzemeden bölmeler yapılarak oluşturulan bu sınıflarda başladı. Çocukların sınıflara ayakkabı ile değil çorap veya beraberlerinde getirdikleri terliklerle giriyor. Çocukların eğitimden geri kalmaması amacıyla yapılan düzenleme çerçevresinde ilkokul öğrencileri sabah 09.00 ile 02.00 saatleri arasında cami içerisindeki sınıflarda eğitimlerine devam ediyor,

GASİLHANE, ÖĞRETMENLER ODASI OLDU

Başsöğüt köyünde 40 öğrencinin eğitim gördüğü caminin, cenaze bekletmek ve yıkamak amacı ile kullanılan gasilhane bölümü de geçici olarak öğretmenler odası olarak düzenlendi. Masa ve sandalye konulan yerde öğretmenler, teneffüs ve dinlenme saatleri ile öğlen aralarında işlerini burada oturarak hallediyor.

İNŞAAT SÜRÜYOR

Teneffüs saatlerinde cami dışına çıkarak oyun oynayan öğrenciler, ders saatlerinde ise koşar adım tekrar camiye dönüyor. Kendi okullarına kavuşmak istediklerini belirten minik öğrenciler, "Bir an önce okulumuza kavuşmak ve eğitimimizi orada devam ettirmek istiyoruz" dedi.

Öte yandan yapımı henüz tamamlanamayan ve bu ay içinde teslimi gereken yeni okulun inşaatının bitirilme sürecinin bir kaç ayı daha bulabileceği ve bu süreçte eğitim-öğretimin camide sürdürüleceği belirtildi.

CAMİ İBADETE AÇIK

Köy camisinin bir kısmı ilkokul olarak kullanılırken, kalan bölümünde ise ibadet yapılıyor.  Namaz vakitleri de öğrencilerin ders saati ile çakışmıyor. Öğrencilerin eğitimlerinin aksamaması için bu çözümü ürettiklerini belirten köylüler, yeni okulun tamamlanmasını sabırsızlıkla beklediklerini dile getirdi.

HY(EA/COŞ)