Olay, Ereğli İlçesi'ne bağlı Fındıklı Köyü'nde yaşandı. 2008'de 12 yaşında olan K.Y., iddiaya göre okula giderken çeşitli zamanlarda kendisine harçlık veren komşuları 5 çocuk babası Selahattin T. ve 3 çocuk babası Cemal K. tarafından taciz edilmeye başlandı. Farklı zamanlarda sık sık evlerine gidip küçük kızı öpmeye ve vücuduna dokunmaya çalıştıkları iddia edilen Selahattin T. ve Cemal K., aynı zamanda verdikleri paralar karşılığında da cinsel ilişki teklifinde bulundu.

ÖĞRETMENİNE ANLATTI

K.Y.'nin, 2 yıl süren bu durumu öğrenim gördüğü ilköğretim okulunda öğretmenine anlatmasıyla Selahattin T. ve Cemal K., gözaltına alındı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan sanıklar hakkında, 'Cinsel istismar' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 10'ar yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. 

PSİKOLOG EŞLİĞİNDE İFADE VERDİ

Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada iki sanık ile birlikte K.Y. ve babası da hazır bulundu. Duruşmada, psikolog nezaretinde ifade veren K.Y., aynı zamanda halasının eşi olan Selahattin T. ve komşusu Cemal K.'nın kendisine okula giderken harçlık verdiklerini söyledi. K.Y., "Ben yaşlı oldukları için kötü niyet beslemiyordum. Ancak daha sonra para karşılığında cinsel ilişkiye girmek istediler, kabul etmedim. İlk zamanlar korktuğum için durumu aileme anlatamadım. Selahattin T., her gün bize geliyordu. Annem işitme engelli olduğu için benimle rahatlıkla konuşuyordu. Beni sıkıştırıp öpmeye çalışıyordu, vücudumu tutuyordu. Cemal K. da aynısını yaptı. İkisinden de şikayetçiyim" dedi.

K.Y.'nin, 'Defterim, kalemim yok' diyerek kendisinden para istediğini ileri süren sanık Cemal K., "Ara sıra 5 lira defter, kalem parası veriyordum. Cinsel anlamda teklifte bulunmadım. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi. Sanık Selahattin T. de suçlamayı kabul etmeyerek beraatini istedi.

K.Y., olay tarihindeki yaşı, ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na sevk edilirken, duruşma, tanıkların dinlenmesi için ertelendi.



DS(EE/AK)