Lüleburgaz Cumhuriyet İlköğretim Okulu’na çocuklarını getiren veliler, çocukların alışma süreci nedeniyle okuldan ayrılmıyor. Gruplar halinde oturarak bahçeyi piknik alanına çevirmelerine okul yönetimi tepki gösterdi. Okul Müdürü Fahrettin Sezen, velilerin çocukları ile birlikte okula gelip, birlikte ayrıldıklarını belirterek, "Velilerimize, çocukların artık okullarına alıştığını belirtip okul bahçesini terk etmelerini istiyoruz. Ama kendilerini bu uyarımıza aldırış etmeyip, ders saati sonuna kadar okul bahçesinden ayrılmıyorlar. Velilerimiz, okul bahçesini adeta piknik alanına döndürdüler. Okul bahçesinde toplu halde kahvaltı bile yapıyorlar" diye konuştu.

Lüleburgaz Mili Eğitim Müdürü Hayrettin İnce, Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek, öğrenci velilerinden okul bahçesini terk ederek okul bahçesi dışında çocuklarını beklemelerini istedi. İnce, "Sizlerle geçen yıl da aynı konuda uyarıda bulunmuştum. Çocuklarınız, artık okullarına alıştı. Çocuklarınızı okula bıraktıktan sonra lütfen bahçeden çıkınız. Çıkış saatinde gelip alınız. Okuldan ayrılırsanız, yavrularınıza güven gelir. Yoksa hep ağlayıp sızlarlar. Çocuklarınızı ,okul bahçesi yerine okulun dışında bekleyiniz" dedi.

Öğrenci velileri de çocuklarının kaçırılmasından korktukları için okul bahçesinde beklediklerini söyleyerek kendilerini savundu.



Vİ(LK/CK)