Almanların geleneksel kostümleriyle festival alanında dolaşan 'Oktoberfest kızları'na da bira bardaklı fotoğraf çektirme yasağı geldi. Turset Project Management yöneticisi Özgür Emeklioğlu, bira bardaklı fotoğraf ve görüntü yasağını "Burada sadece bira tüketilmiyor. Kola, su, ayran, meyve suyu gibi içecekler de içiliyor" sözleriyle açıkladı.

"Son zamanlarda medyada yazılanları siz de biliyorsunuz" diyen Emeklioğlu, "Oktoberfest, Almanların her yıl kutladığı hasat bayramının adı. Biz bu festivalin ulusal boyutunu yapıyoruz. Antalya'da tatil yapan turistleri, şehir merkezine geldiklerinde turizm acententeleriyle yaptığımız anlaşmalar gereğince ücretsiz olarak Oktoberfest alanımıza alıyoruz" dedi.

Oktoberfest'in Türkiye'de düzenlenen en iyi 5 festival arasında olduğunu vurgulayan Özgür Emeklioğlu, "Birçok şey yazılıp çiziliyor. Oktoberfest tamamen sosyal bir projedir. Ne bir siyasi, ne de politik yapılanmadır. Sadece festival ve eğlence alanıdır. Oktoberfest'i bira veya başka bir etkenle bütünleştirmek yanlıştır" diye konuştu.

Geçen yıl 45 bin kişinin katılımıyla Türkiye'nin en büyük festivalleri arasına giren organizasyon, farklı kültürleri bir araya getiriyor. Festivalin ilk günü Oktoberfest Dj, Almanya'dan gelen Bavyera Müzisyenleri ile Funk Up adlı grubun ardından akşam saatlerinde Jim Murple Memorial, Özge Fışkın ve Athena sahne alacak. İkinci gece saat 16.00'da Oktoberfest Dj, Bavyera Müzisyenleri'nin müzik gösterisi ile başlayacak itkinlikler kapsamında Cambaz adlı grup, Luxus, Gripin ve Göksel hayranlarıyla buluşacak. Festivalin son gün eğlence mönüsünde ise Jim Murple Memorial, Gökçe konseri ve kapanış konseri olarak da Levent Yüksel hayranlarıyla buluşacak.