TBMM'deki toplantıya Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Mehmet Şandır, Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Ankara Milletvekilleri Zühal Topçu ve Özcan Yeniçeri, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da katıldı.

ŞANDIR "SÜREÇ, SIKINTILI GELİŞMELERE GEBEDİR"

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu 'nda olaylı bir şekilde kabul edilen 4+4+4 yasa teklifinin yok sayılmasını ve komisyon görüşmelerinin kaldığı yerden devam etmesi gerektiğini belirtti.

Komisyonda açık olarak içtüzük ihlali yapıldığı ifade eden Şandır şunları söyledi:

"Eğer bu teklif yok sayılmazsa, hukuk dışı, meşruiyeti tartışılır bir kanun teklifi olarak kabul edeceğiz. Dün orada ölüm olabilirdi. Komisyonda yaşananların sorumlusu Başbakandır ve talimat kendisi tarafından verildi. Başbakan Mardin'de parmağını sallayarak 'Pazar günü kanun çıkacak' dedi. Komisyon Başkanı ve AKP grubu bu talimata fiziki güç kullanarak uydu. Bu kanunun neye rağmen, ölümü göze alarak çıktığını hep birlikte yaşadık. Meselenin kararı ve uygulaması çok acımasızdı. Komisyon Başkanı ile görüşmem dahi engellendi. Bu süreç, çok sıkıntılı gelişmelere gebedir. Bu gergin ortama katkı veren CHP'yi de millete şikayet ediyoruz. Meclis'in gündemi Meclis dışından belirlenmez. Başbakan, Meclisi de komisyonu da yönlendirmeye çalışıyor. Bu kabul edilemez."

VURAL "ŞİDDETLE MİLLET İRADESİNİ SUSTURMAYA ÇALIŞMIŞLARDIR"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Komisyonda şiddet kullanılarak egemenlik gasp edilmiştir. Milletin iradesiyle sözünü söyleyecek, önerge verecek milletvekillerinin bu hakkı ellerinden alınmıştır. Parmaklarını kullanamayanlar, yumruklarını kullanmışlardır. Kabul edilen kanun teklifi bizim için yok hükmündedir. Ayrıca yapılanlar meclis çalışmalarını engelleme eylemi olduğundan Türk Ceza kanununun 311. Maddesine göre suçtur. Çoğunluk iradesinin ne kadar aciz duruma düştüğünü gördük. Söyleyecek sözü olmayanlar, sözlerden korkanlar, kanun teklifini savunacak yüreği olmayanlar, cebir ve şiddetle millet iradesini susturmaya çalışmışlardır. Biz MHP olarak doğruları söylemeye devam edeceğiz. Ey AKP'liler korkunun ecele faydası yok. Bunlar sesini, sözünü kullanamayan bir avuç korkaktır. Onları er meydanına çağırıyoruz. Biz bunlara pabuç bırakmayız. Çok gördük MHP sıralarına mehter marşıyla gelip, İzmir marşıyla nasıl harap şekilde döndüklerini" dedi.

MİLLETVEKİLLERİNE 'DEMOKRASİ VE İLETİŞİM' DERSİ

29 yıllık hoca olduğunu ve herhangi bir ücret talep etmeden Meclisteki milletvekillerine 'demokrasi ve iletişim' dersi vermeye talip olduğunu söylelen MHP Ankara Milletvekilleri Zühal Topçu da "Komisyonda yaşananlar ileri demokrasi olarak gösterilmeye çalışılan zorba demokrasidir. 4+4+4 eğitim sistemini ayakları yere oturmayan bir sistemdir" diye konuştu.