Bayramlaşma töreninde Oktay Ekşi, yaklaşan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ile ilgili habercilerin sorusu üzerine şunları söyledi:

“Kurban Bayramı'nın içindeyiz, hem de Cumhuriyet Bayramı’nın arifesindeyiz. Özellikle Cumhuriyet Bayramı, daha doğrusu milli bayramlar hepimiz için, ulusumuz için daha anlamlı, daha önemli hale gelmekte. Bunlardan birini de önümüzdeki günlerde 29 Ekim olarak kutlayacağız. Niye daha anlamlı ve önemli hale gelmekte? Çünkü giderek Cumhuriyetimizin anlayışı, temel değerleri önüne engeller çıkartılıyor. Onları benimseyenlerin giderek dışlandığı bir süreci yaşıyoruz. Bunlara biz hiçbir zaman izin vermeyeceğiz.


Cumhuriyeti kuran değerlere, kurucu babalarımıza, bu memleketi bize emanet edenlere, layık olduğumuzu her vesile ile ama özellikle bu önümüzdeki Cumhuriyet bayramı dolayısı ile ispat edeceğiz. Onun için Cumhuriyet ile oynamak isteyenler, onun temel değerleri ile kavga edenler bilsinler ki kısa vadede onları memnun edecek belki bir iki sebep bulabilirler. Ama uzun vadede Cumhuriyet onlara bu evlatları ile ona sahip çıkan ulusumuzun tüm gücü ile gereken dersi verecek. Ve hiçbir zaman ona karşı çıkmamak en akıllıca, en doğru yoldur. Onu öğrenecekler. Cumhuriyet kendisi ile oynatmaz. Cumhuriyet kendisini hiçbir zaman, ona ihanet edenlerin eline teslim etmez. Bunu herkes bilsin. Ve eğer öğrenmek istemeyenler varsa da, kendileri göremezlerse de çocuklarının döneminde bunu göreceklerini de daha bu tarihten zihinlerine yerleştirsinler.”