Türk edebiyatının yaşayan efsanelerinden, öykü ve roman yazarı, gazeteci Oktay Akbal, 25 yıl önce yakın arkadaşları Nail Çakırhan ve İlhan Selçuk'la, Gökova Körfezi’nin kıyısındaki Akyaka Beldesi'ne yerleşti. İlk başta sadece yaz aylarında Akyaka Beldesi'nde kalan Akbal, son yıllarda eşi Ayla Akbal'la birlikte yaz- kış burada yaşamaya başladı. Nail Çakırhan mimarisi tarzında yapılan bir evde yaşamını sürdüren Akbal, eserlerini yazmaya burada devam etti. 1969 yılından bu yana Cumhuriyet Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan Oktay Akbal, 8 Mart’ta rahatsızlanarak ambulansla Muğla'daki Özel Yücelen Hastanesi'ne kaldırıldı.

6 gündür tedavi gören ve sağlık durumunun her geçen iyiye giden Akbal’ı sevenleri bir an olsun yalnız bırakmadı. Bugün de İP Muğla İl Sekreteri Cemil Gözel, özel odada tedavisi süren Akbal’ı ziyaret etti. Gözel, "Sayın Akbal’ın öykü ve romanlarını okuyarak büyüdüm. Kendisinin hayranıyım. Ülkemizin ender aydınlarından. Biran önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz. Bilgi ve tecrübelerine çok ihtiyacımız var" dedi.

Akbal ise "Özellikle tedavimde elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan sağlık çalışanlarına candan teşekkür ediyorum. Dostlarımın ziyareti iyileşme sürecimi daha da hızlandırıyor. Yaşımın verdiği rahatsızlıklar oluyor. Bunlar da normal" dedi.

Hastaneye geldiğinde Akbal’a ilk müdahaleyi yapan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Şahin Aydın, "Sayın yazarımız bize geldiğinde kalp yetmezliği nedeniyle nefes darlığı çekiyordu. Rahatsızlığı ciddiyetini koruyordu. Ancak hastamız moralini hiç bozmadı, hızla iyileşti. Sağlık durumu şu anda çok iyi. Evde ilaçlarını kullanarak kendisini idare edecek duruma geldi. Yarın taburcu etmeyi düşünüyoruz" dedi.