Murat DELİKLİTAŞ / İSTANBUL, Kadıköy’de, oğul çıkaran arılar, bir hafta önce bir apartmanın 12. katındaki dairenin penceresinde toplanmasının ardından, bu kez de yine Kadıköy'de bir işyerinin girişinde ortaya çıktı. İşyeri sahibinin paniklemesine neden olan arılar, amatör olarak arıcılıkla uğraşan bir işçi tarafından bir kutuya konuldu.


İŞYERİNİ İŞGAL ETTİLER


Kadıköy Rasimpaşa Mahallesi Yavuztürk Sokak’taki ofisinde oturan Taha Ocakçı, uğultuya benzer bir ses duyarak kapıya yöneldi. Taha Ocakcı, uğultuya ofisinin giriş kapısında kümelenen arıların yol açtığını gördü. Arıların kendisini sokmasından korkan Ocakcı,  dışarı çıktı. Yoldan geçen vatandaşlar da korkuyla kendilerini karşı kaldırıma attılar.


YARDIMA PARKE USTASI YETİŞTİ


Arıların istilası nedeniyle iş yerine giremeyen Taha Ocakçı’nın yardımına ofisin karşısındaki bir inşaatta çalışan parke ustası yetişti. Amatör olarak arıcılıkla uğraştığını belirten parke ustası Ali Çayıroğlu, bir kağıt kutu bularak arıların kümeleştiği yere yöneldi. Çayıroğlu, yüzlerce arının içinden tespit ettiği kraliçe arıyı kutuya koydu. Bunun ardından işçi arılar da kraliçe arıyı takip ederek kutuya girdi.


Ali Çayıroğlu oğul verme döneminde eski kraliçe arının kovanı terk etmesinden sonra işçi arıların da yeni bir yuva bulmak için kovandan çıktığını, bazen yollarını şaşırarak bu tür olaylara sebep olduğunu söyledi. Parke ustası Çayıroğlu, arıları Ömerli’deki arı çiftliğine götüreceğini ifade etti.


ARI NASIL ÇAĞRILIR?


Ali Çayıroğlu’nun arıları kutuya koyduğu sırada sokaktan geçen Cemre Şaşmaz, babasının da arıcılıkla uğraştığını belirterek çevredekilere fikir verdi. Arıları çağırmak için ‘Hel hel hel” şeklinde seslenilmesi gerektiğini ifade eden Şaşmaz “Hel hel hel diye seslendikten sonra, biraz toprak atacaksın. Onlar böyle üzüm salkımı gibi olduktan sonra kovana koyuyorsun “dedi.


MD (MK) (FOTOĞRAF)