Özlem Çubukluöz, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü'nde 4'üncü sınıf öğrencisiyken özel bir dershanede gönüllü olarak matematik öğretmenliği yapmaya başladı. Çubukluöz, doğum günü olan 30 Mayıs 2010'da öğrencileriyle pikniğe gidecekleri minibüse binmek için Cumhuriyet Caddesi'nde yolun karşısına geçerken, freni boşalan Mustafa Çınar yönetimindeki 14 AP 495 plakalı kamyonun altında kaldı. Öğrencilerini elleriyle ittirerek karşıya geçirip olası bir faciayı önleyen, ancak kendisi ağır yaralanan Çubukluöz, ZKÜ Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda 3 hafta süren yaşam mücadelesini kazandı.

TEDAVİSİNİ SÜRDÜRÜRKEN ÜNİVERSİTEDEN MEZUN OLDU

Kaza nedeniyle bir süre yürüyemeyen, beyni hasar gören, yüzünün sol tarafı da felç olan ve bu yüzden güçlükle konuşan Özlem Çubukluöz, doktorların, "5 yıl ayağa kalkamazsın" demesine rağmen, öğretmenlik hayaliyle tedavisini aksatmadan sürdürdü. Hastanede gördüğü 4 aylık tedaviyle beynindeki hasarı giderilen ve yürümeye başlayan Çubukluöz, taburcu olduktan sonra yüzüyle ilgili fizik tedavisini sürdürdü. Haftanın 3 günü hastanede fizik tedavi gören Çubukluöz, bir taraftan da üniversite eğitimini sürdürerek 2010- 2011 Akademik Yılı sonunda mezun oldu.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK YAPIYOR

Fizik tedaviyle konuşma engelini de aşan ve tamamen sağlığına kavuşan Çubukluöz, 2011- 2012 eğitim ve öğretim yılı başında Karaman Amelebirliği İlköğretim Okulu'nda ücretli öğretmenlik yapmaya başladı. 600 öğrenciye sahip okulda aylık 500 lira ücret karşılığında öğretmenlik yapan Çubukluöz, öğretmenlik hayalinin kendisini yaşama bağladığını söyledi. Ücretli de olsa çok sevdiği mesleğini yapmanın mutluluğunu yaşadığını anlatan Çubukluöz, şöyle konuştu:

"6 ay aynaya bakamadım. Yüzüm çok kötüydü. Konuşamıyordum. Ağzımdan çıkan kelimeler anlaşılmıyordu. Doktorlar, '5 sene ayağa kalkamazsınız, imkanı yok. Bırakın ders anlatmayı, öğretmenlik yapmayı, 5 sene boyunca siz ailenize muhtaç kalacaksınız' dediler. Ben ise, 'O kamyonun altından çıktıysam, beni çocuklarımın duaları kurtardıysa, ben bunu da atlatırım, fizik tedavi ile bunu da aşarım' dedim. Fizik tedavi gördüm. Şimdi ders vermeye başladım, okulumdayım, öğrencilerimleyim ve çok mutluyum. Bundan sonra vatanıma hayırlı evlatlar yetiştireceğim. Bu sene Kamu Personeli Seçme Sınavı'na gireceğim. Atamam yapılırsa neresi olursa olsun, nereye gidersem gideyim, önemli olan öğrencilerimin bilgi sahibi olmalarıdır."

'EHLİYETİ YOKTU, 1 GÜN BİLE CEZAEVİNDE YATMADI'

Özlem Çubukluöz, kendisine çarpan kamyon sürücüsünün ehliyeti bulunmamasına rağmen kazadan sonra 1 gün bile tutuklu kalmadığını ifade etti. Çubukluöz, "Bana çarpan sürücünün ehliyeti yok. Beni bu hale getirdi. Ama 1 gün bile cezaevinde yatmadı. Bir ağacı kesseniz 6 ay cezası var, bir adama çarpsanız 2 gün" diye konuştu.



DS,GG(EE/BT)