Eğitim Bir- Sen üyesi yaklaşık 50 kişi, öğle saatlerinde Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplandı. Ellerinde maaşlarının düşüklüğünü eleştirdikleri çeşitli dövizler taşıyan öğretmenler adına Eğitim Bir- Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun açıklama yaptı.

2.5 milyon kamu çalışanının 5'te 2'sinin eğitim- öğretim ve bilim alanında bulunduğunu söyleyen İbrahim Coşkun, hükümetin eğitime önem verdiğini her fırsatta dile getirdiğini söylemesine rağmen eğitim çalışanlarının hak ettiği ücreti almadığını ileri sürdü.

Yetersiz maaş alan öğretmenlerin sabır taşının çatladığını ve sinirlerinin gerildiğini belirten Coşkun şöyle konuştu:

"Bu ülkede demokrasinin korku tünelinden çıkması sürecindeki mücadelede eğitim çalışanları en önde olmalarına rağmen, eşit işe eşit ücret düzenlemesinde en sonda olmayı bırakın, kapsamın bile dışında tutulmuştur. Meclis çalışanına, danışmana, şoförüne, üst düzey bürokratlara, gizli kararname ile askere 'cömert maliye', eğitim çalışanları söz konusu olduğunda 'cimri Maliye' olmaktadır. Öyle ki her şey zamlanırken, ek ders birim ücreti 7,82 lirada kalmıştır. İki yıl önce 18. Milli Eğitim Şurası'nda ek ders birim ücretinin 12 TL olması kararlaştırılmıştı. Günümüz şartları dikkate alınarak ek ders birim ücretinin 15 TL'ye çıkarılmasını ve ek ders esaslarının değiştirilerek adaletli bir dağıtımın ortaya konulmasını bekliyoruz. Eğitim çalışanları olarak kimseden lütuf beklemiyoruz. Emeğimizin ve alın terimizin karşılığını istiyoruz."

Coşkun'un açıklamasının ardından öğretmenler, yanlarında getirdikleri maaş bordrolarını yaktı.



(HK/BT)