Çorum'da hazırlanan proje İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklendi. İki sınıf öğretmeni Erdal Şahin ve Filiz Bağıröz tarafından hazırlanan proje kapsamında 'Sığınak' adlı tiyatro oyunu sahneye konuldu. Öğretmenlerden Erdal Şahin'in yazdığı oyun toplumun kanayan yaralarından biri olan kadına şiddeti vurgu yapıyor. Oyunda görev alan oyuncular daha öncesinde hiçbir tiyatro faaliyette bulunmayan Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okulu velileri ve projeye dışarıdan destek veren toplam 8 gönüllüden oluştu.

Öğretmenlerden Erdal Şahin, şöyle dedi:

"Şehirlerin kültürel kimliğini yok eden betonlaşmaya karşı ayakta kalabilmiş bir konakta geçen olaylar, kimi zaman tebessüm ettirirken, kimi zaman da duygusal anlar yaşanmasına neden olmakta. Eşlerinden gördüğü şiddetten kaçıp bu konağa sığınan 5 kadın ve konak sahibi kadın arasındaki dostluk ve dayanışma bağlarını akıcı bir dille anlatan oyunumuz, aynı zamanda şiddet kavramını da farklı bir biçimde inceliyor."

Proje mimarlarından Filiz Bağıröz ise, şiddetin temelinin aileden geldiğini ve sorun tespit etmekten öteye geçerek çözümün parçası olmak istediklerini vurguladı. Toplumsal hoşgörü ve sevginin oluşmasında aileleri bu şiddet teröründen arındırmanın gerekliliğini anlatan Bağıröz, "Sorun var diyerek hiçbir şey yapmamak aslında sorunu bir şekilde besliyor” dedi.

Tiyatro oyunu dün izleyici ile buluştu. Oyun, 10, 11, 12 ve 13 Haziran tarihlerinde de Çorum Devlet Tiyatro Salonu'na sahnelenecek. Proje kapsamında oynanan 'Sığınak' adlı oyun 'Analiz Yayınları' tarafından kitaplaştırılarak izleyicilere oyun sonrası hediye edilecek.



YÇ(İS/İD)