Kırköy Beldesi'ndeki 243 köyden 859 öğrencisi olan 75'inci Yıl Şehir Er Zekeriya YİBO öğretmenleri öğrenci avına çıktı. Okulların açılmasına rağmen okula gelmeyen öğrencilerini bulmak için Okul Müdür Yardımcıları Aziz Yıldız, Tevfik Arı, Türkçe öğretmeni Özgün Lebe, İngilizce öğretmenleri Sinem Atasayar, Özge Karaderili, Matematik öğretmeni Emine Atasoy ve müzik öğretmeni Dilek İnan okul aracı ile köy köy dolaştı.

Öğretmenler ilk olarak Elçiler Köyü'ne gitti. Köyde dolaşan öğretmenler öğrencilerinin yaban armudu topladıkları haberini alınca dağlık alana gitti. Öğrencilerinin velileri ile birlikte yaban armudu topladığını gören öğretmenler velilere çocuklarını öğrencilerini okula göndermediklerini sordu. Armut toplayan veliler, "Biz de çocuklarımızın okula başlamadığının farkındayız. Fakat bu hasat yapılmalı. Yaban armudu toplaması bitene kadar çocuklar okula gelemez. Çünkü bu armutlar bizim ailemizin geçimi" dedi.

Öğretmenler, öğrencilerin okula gönderilmesi konusunda velilerle pazarlık yapmaya başladı. Okul Müdür Yardımcısı Aziz Yıldırım, çocukların bir an önce okula kazandırılmaları konusunda ısrarlı olduklarını belirterek velilere, "Siz hangi şartlarda bugün bize öğrencileri verirsiniz?" diye sordu. Veliler, çocuklarını hasadın bitmesi halinde okula gönderebileceklerini söyledi. Bunun üzerine öğretmenler hasadın bitmesine yardımcı olmak üzere kollarını sıvadı. Sabahın erken saatlerinde öğrenciler ile armut toplamaya başlayan öğretmenler, akşam saatlerinde hasadı tamamladı. Hasadın tamamlanmasının ardından öğrenciler minibüse alınarak okula kazandırıldı.