Güneydoğu'da, özellikle Şanlıurfa’da sık sık karşılaşılan çocuk yaşta evliliklerin yanlışlığı 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde de vurgulandı. Belediyenin Mehmet Akif İnan Salonu’nda düzenlenen törende, Ertuğrul Gazi ile Davut Zeki İlkokullarının öğrencilerinin ortak katılımıyla düzenlenen ve öğretmen Zeynep Dal, tarafından hazırlanan oyunda çocuk yaştaki evliliklerle çocukların eğitimden uzak kalması anlatıldı. Yaşları 11-12 arasında değişen 1’i erkek,4’ü kız öğrenciden oluşan tiyatro ekibinde, 12 yaşındaki K.C., gelini oynadı. Diğer öğrenciler ise günlük kıyafetlerle sahneye çıkarak, kentin geleneğinde karşılaşılan durumlar anlatıldı. Çocuk yaşta evliliklerin son bulması için gelinlik giyen kız öğrenci, daha sonra başındaki duvağı yere atarak öğretmenine sarılması, salonda bulunan davetliler tarafından uzun süre alkışlandı. Öğrencilerin sahnelediği oyunu Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, protokol heyeti ve çok sayıda öğretmen izledi.

24 Kasım Öğretmen Günü dolayısıyla salonu dolduran ve birçoğu ayakta kalan öğretmenlere hitaben bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Pala, ”Bugün onurlandığım ve gururlandığım bir gündür. Öğretmenler bugün Türkiye’nin her yerinde en çilekeş, en sorunlu bir ortamda çalışmaya devam ediyorlar. Kendilerine teslim edilen yavrularımız en iyi şekilde yetiştirme gayreti ve çabası içersindedirler.Onların gününü kutluyorum” dedi.

Ardından stajyerlikleri biten genç öğretmenler, Türk bayrağı altında yemin etti. Öğretmenler günü programı daha sonra çeşitli etkinliklerle devam etti.


AL-ÖP (AAA)