ÖĞRENCİSİ DERSTE BIÇAKLADI

Esenyurt Kıraç Lisesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yapan Narife Çekcen, dün son dersinde öğrencisi ile tartıştı. İddialara göre, sınıftan öfke ile ayrılan öğrenci S. A., bir süre sonra yeniden sınıfa döndü ve elindeki bıçakla öğretmen Çekcen'e saldırdı. İki bıçak darbesi alan edebiyat öğretmeni olduğu yere yığıldı. Ambulansla Esenyurt Devlet Hastanesine kaldırıllan Narife Çekcen, ameliyata alınmıştı.


Bir çocuk annesi Narife Çekcen’in bıçaklı saldırıya uğraması bugün Esenyurt'ta protesto edildi. İlçede görev yapan çeşitli eğitim sendikaları üyesi yaklaşık 200 kişilik öğretmen grubu, okul önünde toplandı. Kalemlerini kırarak yere atan öğretmenler, “Alo 147 öğretmeni bıçakladılar”, ”Bugün ona yarın sıra bize mi gelecek”, ”İmdat BİMER öğretmeni bıçakladılar”, ”Bu miğfer koruyacak mı beni? Kalkanımı da mı alsam acaba?” yazılı dövizler açtılar. Eğitim-Sen ve Türk Eğitim-Sendikasının da destek verdiği ortak basın açıklamasını Eğitim Bir-Sen İstanbul 5 Nolu Şube Başkanı Emin Engin okudu. Engin, "Daha önce birçok ilde tanık olduğumuz öğretmene şiddet, şimdi de Esenyurt Kıraç Lisesinde kendini gösterdiği" dedi.


DERSLERE ÇELİK YELEK VE MİĞFER TAKARAK Mİ GİRELİM

Öğretmenlerin 50-60 kişilik sınıflarda her bir öğrencisine ayrı sevgi gösterdiklerini, daha iyi eğitim almaları adına hiçbir fedakârlıktan kaçınmadıklarını belirten Engin, şunları söyledi:


“Milli Eğitim Bakanlığı eğitim çalışanlarıyla öğrenciyi, veliyi karşıya karşıya getiren uygulamalarını bir an önce gözden geçirmelidir. 'Öğretmenlik kutsal meslek' diyerek bizleri avutmaya çalışanlar, öğretmenlere hak ettiği saygıyı göstermekten uzak kalmışlardır. Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimin paydaşları ile birlikte bu konuya dikkat kesilmeli, en azından bundan sonra yaşanabilecek bu tür olayların önüne geçecek tedbirleri almalıdır. Öğretmenlerin derslere çelik yelek ve miğfer takarak girmesi mi bekleniyor? Buradan sesleniyoruz şiddetin her türlüsüne nereden ve kimden gelirse gelsin karşıyız. Bir an önce bireysel ve toplumsal şiddete, cinsiyet ayrımcı şiddete, özelde bazı meslek gruplarına yönelen şiddete son vermek için gerekli çalışmalar ivedilikle başlatılmalıdır. Biz, öğretmene uzanan eller kırılsın diyemiyoruz. O ellerin ıslah edilmesi için gerekenler yapılsın. Bu olay bize göstermiştir ki, bugüne kadar gerek öğretmenlerimizin karşılaştığı gerekse toplumun genelinde gözlemlediğimiz şiddet olayları, eğer gerekli önlemler alınmazsa, ilk olmadığı gibi son da olmayacaktır. 

Son olarak reyting uğruna dizilerde öğretmenleri kılıktan kılığa sokan değerli medya yöneticileri de yaşananlardan gereken dersi çıkarmalı, bu olay karşısında kendi konumlarını gözden geçirmelidir.”


BAKAN UYUMA ÖĞRETMENE SAHİP ÇIK

Grup, basın açıklamasının ardından, “Bakan uyuma öğretmene sahip çık”, ”Mobbinge hayır, şiddete son”, ”Okullarda şiddet istemiyoruz” şeklinde sloganlar atarak bıçaklanan öğretmenin tedavi gördüğü Esenyurt Devlet Hastanesi’ne yürüdü. Bazı sağlık çalışanları ve vatandaşlar da gruba alkışla destek verdi. Hastane önünde konuşan Narife Çekcen’in babası Sürmeli Alban, "Sağlık surumu şu anda iyi. Bu sene ilk defa öğretmenlik yapıyordu. İlk görev yeri burası, herhangi bir sıkıntı yoktu. Lanetliyorum saldırıyı" dedi. Anne Gülgüzel Alban ise, çocuğuna yapılan saldırıyı kınadığını söyleyerek, “Benim çocuğum onu okutup adam etmek için çaba sarf ediyordu" dedi. Çekcen'in eşi Erol Çekcen de, "Şu an durumu iyi diyorlar. Yoğun bakımdan öğleden sonra çıkabileceğini söylediler. Söylenecek bir şey yok her şey ortada. 8 yaşında bir çocuğumuz var yeni ataması yapıldı. Daha önce ücretli öğretmenlik yapıyordu" diye konuştu.


Grup, hastane girişinde yapılan konuşmaların ardından dağıldı.