Adapazarı'nın yeni yerleşim bölgesi Camili Mahallesi’nde bulunan Tes- İş Adapazarı Anadolu Lisesi Resim öğretmeni Özlem Feraye Önder, geçen ay Sakarya Cumhuriyet Savcılığı'na yaptığı suç duyurusunda, okul müdürü Sedat Akçakoyunluoğlu hakkında şikayette bulundu. Dilekçesinde okul müdürü Akçakoyunluoğlu'yla, okuldaki bazı uygulamaları nedeniyle ters düştüğünü, hakkında Milli Eğitim Bakanlığı'na şikayette bulununca kendisine okul içersinde baskı yaptığını iddia etti. Önder, dilekçesinde şöyle dedi:

"Okul Müdürü 2011- 2012 eğitim ve öğretim yılı başından beri öğretmenlik onurumu ve çalışma şevkimi kırıcı bir tutum içerisindedir. Bana yasal hakkımın çok altında olan 12 saat ders vererek maddi ve manevi mağdur etmiştir. Ayrıca bana vermesi gereken dersleri başka bir okuldan öğretmen getirterek ona vermiş ve devleti ikinci defa ek ders ödeme yükü altına sokmuştur. Makamının verdiği yetkiyi kötü yönde kullanıp, savunmamı bile almadan bana 19 günde 7 kez ceza vermiştir. Bu cezalar uyarıdan başlayıp, kınama, maaş kesimi, kademe durdurmayı istemedir. Bana yönelttiği suçlar asılsız ve desteksizdir. Şahit olarak da maaşlarımızdan izinsiz para kesiminde, kesilen paraları güya çay parası, hediye parası diye kullanan öğretmenleri göstermektedir. Verilen cezalar benim maddi ve manevi zarar görmeme neden olmaktadır. Kasıtlı olarak arka arkaya disiplin soruşturması yaparak savunmamı bile almadan bana mobbing uygulamaktadır."

KAYMAKAM İZİN VERMEDİ

Sakarya Cumhuriyet Savcılığı kadın öğretmenin şikayeti üzerine okul müdürü hakkında soruşturma yapılmak üzere Adapazarı Kaymakamlığı'ndan izin istedi.

Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz soruşturma izini vermemesiyle ilgili kararında, kadın öğretmenin mobbing şikayetiyle ilgili olarak okulda çay ve hediye parası olarak öğretmen maaşlarından kesinti yapılmasının öğretmenler kurulunda kararlaştırıldığını belirterek savcılığa şuaçıklamayı gönderdi:

''Kesinti yapılmasına hiçbir öğretmenin itiraz etmediği, bu nedenle görevi kötüye kullanma suçunun oluşmadığı, öğretmene karşı onurunu ve çalışma şevkini kırıcı bir tutum içerisine girilmediği, savunma alınmadan 19 günde 7 ceza verdiği iddiasının doğru olmadığı, mobbing uygulandığı iddiasının, şikayetçinin yorum ve değerlendirmesi olduğundan dolayı soruşturma izininin verilmemesine." 

Öğretmen Özlem Feraye Önder, Kaymakamlığıın bu kararına karşı itiraz edeceğini söyledi.



ZT(MB/COŞ)